Η εργατική τάξη δε μένει απαθής

Τσίρκας Πολύβιος, μέλος του Γενικού Συμβουλίου ΠΣΟ, γραμματέας ΔΗΣΕΚ

Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2001

«Το χτύπημα των τρομοκρατών στη μητρόπολη του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού αποδεικνύει πως ο 21ος αιώνας που έχουμε μπροστά μας, θα είναι περίοδος παγκόσμιων ανακατατάξεων και ανισορροπιών με άδηλη κατεύθυνση, και νέες μορφές συγκρούσεων και πολέμων.

Η νέα τάξη πραγμάτων και PAX AMERIKANA που προσπαθούν να επιβάλουν στον κόσμο οι ΗΠΑ με τη συνδρομή των δορυφόρων της (ΝΑΤΟ, ΕΕ και λοιπών διεθνών οργανισμών) οδηγεί τους λαούς στη φτώχεια, στη μιζέρια, στην ανεργία, στην εθνοκάθαρση, στις συγκρούσεις.

Η βία και η τρομοκρατία είτε προέρχονται από άτομα ή ομάδες είτε κράτη, οδηγούν στα ίδια αποτελέσματα, ανακυκλώνουν τη βία και ιδιαίτερα η κρατική τρομοκρατία αποτελεί τη χειρότερη μορφή καταναγκασμού των λαών.

Η εργατική τάξη δεν μπορεί να μένει απαθής απέναντι σε αυτές τις πολιτικές που εκτρέφονται από την ιμπεριαλιστική νέα τάξη πραγμάτων και αντιστέκονται με κάθε τρόπο.

Οι ογκώδεις διαδηλώσεις και η αντίσταση των εργαζομένων και των λαών τα τελευταία δύο χρόνια στις εκφράσεις της Παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης, αποδείχνει πως το παγκόσμιο εργατικό κίνημα συντονίζεται και σύντομα θα είναι σε καλύτερη θέση να αντικρούσει τις επιθέσεις.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, τα ταξικά συνδικάτα και οι ταξικές συνδικαλιστικές ηγεσίες αναλαμβάνουν νέα καθήκοντα και υποχρεώσεις και το αποτέλεσμα θα κριθεί από τη δυνατότητα του παγκόσμιου συνδικαλιστικού κινήματος να οργανωθεί, συντονιστεί και να απαντήσει ενωτικά και μαζικά».