Βράβευση των νικητών του Διαγωνισμού της ΚΝΕ και του «Οδηγητή»
Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2017

Η ανάγκη των μαθητών να προβληματιστούν, να μελετήσουν βαθύτερα και να δημιουργήσουν, αναδείχτηκε μέσα από τον 4ο Πανελλαδικό Διαγωνισμό Συλλογικής Ερευνητικής Εργασίας της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», οι νικητές του οποίου βραβεύτηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Μαθητικό Στέκι του Φεστιβάλ.

Στη σκηνή ανέβηκαν για να παραλάβουν τα βραβεία μαθητές από τις ομάδες που αναδείχτηκαν νικητές: Από το Λύκειο Βάμου Χανίων στο θέμα για την Οκτωβριανή Επανάσταση, από τα Γυμνάσια Σερρών στο θέμα για τα «Social Media», από τα Γυμνάσια Συκεών και από την Γκράβα στο θέμα για τα ναρκωτικά, από τη Γραβιά Φωκίδας στο θέμα για τις γυναίκες, από τη Λιβαδειά στο θέμα για τους πρόσφυγες, από τη Λαμία για το θέμα για τη χούντα και από το Λαϊκό Φροντιστήριο Ν. Ιωνίας στο θέμα για τον αθλητισμό.

Τη βράβευση των ομάδων έκαναν η Ελενα Μποτζιολή, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, η Λούλα Καρατζά, επικεφαλής του Τμήματος Κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ, η Εύη Κοντόρα, συγγραφέας παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας και μέλος του Τμήματος για την Ισοτιμία των Γυναικών, που έδωσαν συγχαρητήρια στις ομάδες και αναφέρθηκαν στο αξιόλογο περιεχόμενο των εργασιών. Από την πλευρά τους, οι μαθητές μίλησαν για όσα οι ίδιοι κέρδισαν μέσα από τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, όπως τη συλλογική δουλειά και τη δυνατότητα να αναδείξουν ζητήματα που αφορούν τους ίδιους και τους συμμαθητές τους.