ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
Να ανοίξει η κουβέντα για τις αιτίες της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας

Συζήτηση στη Διεθνούπολη το βράδυ της Παρασκευής

Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2017

Το συνολικό γεωπολιτικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο δυναμώνει η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα κατά του Παλαιστινιακού λαού, αναδείχτηκε σε εκδήλωση που έγινε στη Διεθνούπολη, την Παρασκευή.

Ο Νίκος Λεοντίδης, μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ, κατήγγειλε τις ευθύνες που έχει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο συνεχιζόμενο έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού, αφού ενισχύει «τη συνεργασία με το Ισραήλ σε πολιτικό, στρατιωτικό και οικονομικό επίπεδο». Αναδεικνύοντας την ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης να παραδώσει σε ΝΑΤΟ και ΗΠΑ «γη και νερό», όπως δείχνουν τα σχέδια εγκατάστασης νέων όπλων στη βάση της Σούδας αλλά και εγκατάστασης πυρηνικών όπλων στον Αραξο, το στέλεχος της ΚΝΕ υπογράμμισε: «Το επόμενο διάστημα θα σημαδευτεί από όξυνση του ανταγωνισμού μεταξύ των ιμπεριαλιστών... Χρειάζεται να ανοίξει μαζικά η συζήτηση με τους νέους στους χώρους μας για τις αιτίες των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Να βοηθήσουμε να βγουν συμπεράσματα για το δολοφονικό ρόλο του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των υπόλοιπων ιμπεριαλιστικών κέντρων, όλων των αστικών τάξεων».

Ο γραμματέας της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Φοιτητών στην Αθήνα, Ραχήμ Σίχα, έκανε μια αναλυτική ιστορική αναδρομή φωτίζοντας τη βαρβαρότητα που ζει ο Παλαιστινιακός λαός εδώ και πολλές δεκαετίες. Παρέθεσε παραδείγματα από την αφόρητη καθημερινότητα του λαού του και ξεκαθάρισε ότι αυτός δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από κυβερνήσεις, όπως η ελληνική, που συνεργάζεται συστηματικά με το Ισραήλ. «Αυτό που ζητούμε είναι η πραγματική αλληλεγγύη του λαού», σημείωσε, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι σημαντική πλευρά της αλληλεγγύης είναι και η επαγρύπνηση, όταν μάλιστα η κυρίαρχη πολιτική βάζει και τον ελληνικό λαό «σε επικίνδυνα μονοπάτια».


Το πώς διάφορες μερίδες του κεφαλαίου παρεμβαίνουν στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για τα δικά τους συμφέροντα ανέδειξε η παρέμβαση του Αμέρ Σαμπάν, από την Κομμουνιστική Νεολαία Παλαιστίνης. «Απαιτείται η πρωτοπορία της εργατικής τάξης και το Κομμουνιστικό της Κόμμα σε αυτόν τον αγώνα και να μην επιτρέψουν στις οπορτουνιστικές και ρεβιζιονιστικές δυνάμεις να εκμεταλλευτούν τις άθλιες συνθήκες των λαών και να τους ξεγελάσουν για να φτάσουν στην εξουσία και να αργήσει η μετάβαση στο σοσιαλισμό», είπε ανάμεσα σε άλλα.