ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καταγγέλλει μηχανισμούς πίεσης για την προώθηση της αντιλαϊκής «αξιολόγησης»

Πολύμορφες αγωνιστικές δραστηριότητες από Ομοσπονδίες και Σωματεία του Δημοσίου την Τρίτη 3/10

Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2017

Τις καταγγελίες που έρχονται καθημερινά για πιέσεις που ασκούνται από πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες σε υπαλλήλους και προϊσταμένους στην περιφέρεια Αττικής προκειμένου να προχωρήσει η αντιλαϊκή «αξιολόγηση» στο Δημόσιο, μετά και την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΑΝΕΛ, αναδεικνύει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ).

Σχολιάζοντας τις μεθοδεύσεις αυτές σημειώνει: «Αφού δεν πιάσανε τόπο οι "υπόγειες" και παραπλανητικές διαδόσεις ότι οι συνάδελφοι που δεν θα μετάσχουν στις διαδικασίες της "αξιολόγησης" θα απολυθούν ή θα χάσουν τη θέση τους, τώρα χρησιμοποιούνται άλλα ψευτοεπιχειρήματα, όπως "και τι κερδίσατε με την απεργία - αποχή από την πρώτη διαδικασία... βλέπετε ότι η αξιολόγηση θα προχωρήσει" ή "αφού θα γίνει που θα γίνει η αξιολόγηση από τους προϊσταμένους, συμπληρώστε, συνάδελφοι, και παραδώστε τα σχετικά έντυπα" (...) Αξιοποιούνται σε αυτήν την κατεύθυνση οι δηλώσεις της περιφερειάρχη Αττικής περί αναγκαιότητας της "αξιολόγησης", οι κάθε είδους συσκέψεις των γενικών διευθυντών με τους προϊσταμένους, αλλά και το όργιο της προωθούμενης ημετεροκρατίας».

Ο ΣΥΠΑ, απευθυνόμενους στους «συναδέλφους που κατέχουν θέσεις ευθύνης», τους καλεί «να ακουμπήσουν στις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων. Να μην προτάξουν τη θέση τους ή το όποιο επίδομα. Να μη φοβηθούν. Ολοι, αξιολογούμενοι και αξιολογητές, καλύπτονται απόλυτα συνδικαλιστικά και νομικά. Εχουμε επίγνωση για το "βάρος" που καλούνται να σηκώσουν. Ομως, στη ζωή καθένας κρίνεται στα δύσκολα, στην κάθε μάχη σε ποια πλευρά θα σταθεί (...) Αν δεν θέλουμε να νομιμοποιήσουμε την απεργοσπασία και τον αυταρχισμό, απαντάμε όλοι με απεργία - αποχή απ' όλες τις διαδικασίες της "αξιολόγησης". Μπορούμε να ακυρώσουμε τους αντεργατικούς σχεδιασμούς τους».

Παράλληλα, με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας - Θράκης καλεί «όλους τους συναδέλφους - υπαλλήλους και προϊσταμένους - να σταθούν απέναντι στην απεργοσπαστική, διασπαστική επιλογή, απέναντι στην τροπολογία Γεροβασίλη, που ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - ΝΔ. Να μη δεχτούν να αποδυναμωθεί η συλλογική δράση και αγωνιστική διεκδίκηση. Να δώσουμε μαζί τη μάχη για υπηρεσίες στην υπηρεσία του λαού».

Μέρα δράσης ενάντια στην αντιδραστική «αξιολόγηση» η 3η Οκτώβρη

Η Τρίτη 3/10 είναι η πρώτη μέρα που με βάση την πρόβλεψη του νόμου ξεκινά η «αξιολόγηση» από τους προϊσταμένους. Τη μέρα εκείνη έχουν επιλέξει Ομοσπονδίες και Σωματεία του Δημοσίου για να προχωρήσουν πανελλαδικά σε πολύμορφες αγωνιστικές δραστηριότητες ενάντια στην αντιδραστική «αξιολόγηση», όπως Γενικές Συνελεύσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, στάσεις εργασίας κ.ά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιεί την Τρίτη 3/10 ανοιχτή Γενική Συνέλευση - συγκέντρωση, στις 8.30 π.μ., στη Λ. Συγγρού 80-88.

Την ίδια μέρα, το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ) έχει προκηρύξει στάση εργασίας (7 π.μ. - 10 π.μ.) και θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στο σαλόνι του νοσοκομείου. Η συνέχιση της απεργίας - αποχής από τις διαδικασίες της «αξιολόγησης» αποφασίστηκε και μετά τη δεύτερη ενημερωτική Γενική Συνέλευση του συλλόγου με τους προϊστάμενους και υποδιευθυντές, στις 27/9, και αφού προηγήθηκε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στις 13/9.

Γενική Συνέλευση με θέμα την «αξιολόγηση», μετά και την τροπολογία Γεροβασίλη, θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Μαγνησίας, τη Δευτέρα 2/10, στις 11.30 π.μ., στο Δημαρχείο Βόλου, με στάση εργασίας 11.30 π.μ. - 1 μ.μ.