ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο 43% η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου
Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2017

Τις δυνατότητες που υπάρχουν για να στεφθεί με επιτυχία και η φετινή μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης αποτυπώνουν η πανελλαδική άμιλλα και τα ποσοστά κάλυψης των πλάνων των Κομματικών Οργανώσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τρίτο κατά σειρά πανελλαδικό «κλείσιμο», το ποσοστό κάλυψης φτάνει στο 43%, με τις περισσότερες ΚΟ να καλύπτουν πάνω από το 43,5% του πλάνου τους.

Σε ό,τι αφορά την κατάταξη των ΚΟ, στην πρώτη θέση πέρασε η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με ποσοστό κάλυψης 48,29%, στη δεύτερη θέση η ΚΟ Αν. Στερεάς - Εύβοιας με 48,10% και στην τρίτη η ΚΟ Αττικής με 45,68%.

Ακολουθούν κατά σειρά οι ΚΟ: Πελοποννήσου με 45,52%, Αν. Μακεδονίας - Θράκης με 45,35%, Αιγαίου με 44,74%, Εξωτερικού με 43,83%, Κ.Μακεδονίας με 41%, Ηπείρου με 40,02%, Θεσσαλίας με 39,02%, Κρήτης με 35,05% και Δ. Μακεδονίας με 30,01%.

Η ΚΝΕ καλύπτει το πλάνο της κατά 37,80% και η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» κατά 55,92%.

Οσο η μάχη κλιμακώνεται από τις ΚΟ, τόσο περισσότερο εντείνεται και η άμιλλα ανάμεσά τους, μια ακόμα μορφή για να ανεβαίνει η συλλογική προσπάθεια. Θυμίζουμε ότι εκτός από την πανελλαδική άμιλλα, υπάρχουν και αυτές ανάμεσα σε συγκεκριμένες Οργανώσεις, όπως ανάμεσα στις ΚΟ Αττικής και Κ. Μακεδονίας, όπου η διαφορά στην κάλυψη του πλάνου μεγάλωσε αυτή τη βδομάδα υπέρ της πρώτης. Επίσης ανάμεσα στην ΚΟ Αν. Στερεάς - Εύβοιας και την ΚΟ Πελοποννήσου, όπου η πρώτη πέρασε μπροστά μετά το πρόσφατο «κλείσιμο», αφήνοντας τους Πελοποννήσιους στην 4η θέση...

Τα κριτήρια που έχει θέσει η Γραμματεία της ΚΕ για την ανάδειξη των τριών πρώτων Οργανώσεων Περιοχής είναι, εκτός από το βαθμό υπερκάλυψης του πλάνου, η προσωπική συνεισφορά των μελών της ΚΟ («κόκκινα μεροκάματα»), η συγκέντρωση των κομματικών συνδρομών για Νοέμβρη - Δεκέμβρη και ο βαθμός ανταπόκρισης και στράτευσης των οπαδών και φίλων του Κόμματος. Ενώ, ως βραβεία θα δοθούν αναμνηστικές πλακέτες και τα εξής: Για την 1η Οργάνωση η σημαία του Κόμματος και τεχνολογικός εξοπλισμός, για τη 2η Οργάνωση τεχνολογικός εξοπλισμός και πίνακας ζωγραφικής από το Αρχείο του Κόμματος και για την 3η Οργάνωση τεχνολογικός εξοπλισμός.