ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Να δυναμώσει η αγωνιστική συσπείρωση των αυτοαπασχολούμενων
Σάββατο 25 Νοέμβρη 2017

Από την εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΟΒΣΑ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) την περασμένη Τετάρτη. Κατά τη διάρκειά της εκτιμήθηκε η σταθερή αγωνιστική δράση της Ομοσπονδίας για την υπεράσπιση των συμφερόντων των αυτοαπασχολούμενων και τέθηκαν οι στόχοι των σωματείων και ενώσεων που συσπειρώνονται στις γραμμές της ΟΒΣΑ για το επόμενο διάστημα.

Οπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην εισήγηση του προέδρου της Ομοσπονδίας, Θανάση Καλαμπαλίκη, πρέπει «σε κάθε σωματείο, σε κάθε ένωση να σχεδιάσουμε πιο προσεκτικά την παρέμβασή μας. Να αναβαθμιστεί η ικανότητα των διοικήσεων να συνδέουν την κάθε διεκδίκηση με συνολικότερες διεκδικήσεις, να δυναμώνει η σύγκρουση με τη συνολικότερη πολιτική της κυβέρνησης, των κομμάτων, της ΕΕ, των συνδικαλιστικών φορέων, όπως και η αντιπαράθεση γύρω από τα κεντρικά ζητήματα».

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Μπάμπης Μαυροθαλασσίτης εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ και ο Ν. Αυρυλιώνης, γραμματέας της Ενωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Ακολούθησαν αρκετές ομιλίες αντιπροσώπων, που μετέφεραν εμπειρίες από τη δράση των σωματείων τους και έκαναν προτάσεις για την παραπέρα ενίσχυση του αγωνιστικού κινήματος των αυτοαπασχολούμενων.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με τις αρχαιρεσίες για την εκλογή διοίκησης και αντιπροσώπων στη ΓΣΕΒΕΕ, την Τετάρτη 29/11 (9 π.μ. - 9 μ.μ.) στα γραφεία της ΟΒΣΑ (Πατούσα 3, πλατεία Κάνιγγος, 6ος όροφος).