ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό
Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2017

Την ισραηλινή κατοχή που συνεχίζεται και την επέκταση των εποικισμών κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος χτες, 29 Νοέμβρη, Παγκόσμια Μέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Στην ομιλία του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε τα παρακάτω:

«Σήμερα (σ.σ. χτες), Παγκόσμια Μέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, 50 χρόνια μετά τον πόλεμο του 1967 και την κατάληψη των Παλαιστινιακών εδαφών, η εγκληματική ισραηλινή κατοχή συνεχίζεται, επεκτείνεται με εκατοντάδες εποικισμούς. Δολοφονεί εκατοντάδες, ακόμα και παιδιά, φυλακίζει χιλιάδες Παλαιστίνιους.

Τα ευχολόγια δεν κρύβουν τη στήριξη του Ισραήλ από ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ενωση και κυβερνήσεις. Οπως της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που ενισχύει τις πολιτικο-στρατιωτικές σχέσεις με αυτό, αναβαθμίζει την αμερικανική βάση στην Κρήτη - ορμητήριο κατά των λαών της Μέσης Ανατολής και του Παλαιστινιακού.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, χτες, με παρέμβασή του στην ελληνική Βουλή, καταγγέλλει την κυβέρνηση γιατί δεν εφαρμόζει την απόφαση της Βουλής για αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, απαιτώντας:

Ανεξάρτητο, κυρίαρχο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του '67 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού και των εποίκων από τα κατεχόμενα.

Το γκρέμισμα του τείχους, την άρση του αποκλεισμού Δυτικής Οχθης και Γάζας.

Την απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων από τις φυλακές, την επιστροφή όλων των προσφύγων».