Πλατιά ανταπόκριση από τους εργαζόμενους

Μέχρι και την τελευταία στιγμή συνεχίζονται οι εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς

Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2001

«Στο πόδι» βρίσκονταν και χτες δεκάδες συνδικαλιστές, οι οποίοι περιόδευσαν σε χώρους δουλιάς, για να συζητήσουν με τους εργαζόμενους τις εξελίξεις και να τους καλέσουν να συμμετέχουν αποφασιστικά στο σημερινό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Με τους εργαζόμενους στο λογιστήριο των Τσιμέντων «ΧΑΛΥΨ» συζήτησε χτες ο Γ. Πέρρος, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, ενώ συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού Δέρματος, βρέθηκαν νωρίς το πρωί έξω από το εργοστάσιο Ιματισμού της «SEX FORM». Εξω από το μεγάλο εργοστάσιο οι συνδικαλιστές ενημέρωσαν τις εργάτριες για το περιεχόμενο της συγκέντρωσης και τις κάλεσαν να συμμετέχουν μαζικά. Πολλές από αυτές το ήξεραν ήδη και όχι μόνο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αλλά, συμφώνησαν με την αναγκαιότητα της μαζικής συμμετοχής. Οπως είπαν «πρέπει να κατέβουμε για τα παιδιά μας, τους άντρες μας, τις ζωές μας, για μας τις ίδιες».

Αντίστοιχη συζήτηση έγινε στα Τσιμέντα «ΧΑΛΥΨ», όπου ο Γ. Πέρρος, αφού υπογράμμισε ιδιαίτερα την ανάγκη συμμετοχής των εργαζομένων στο σημερινό συλλαλητήριο, υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν και δεν πρέπει να εφησυχάσουν, γιατί αυτό το χτύπημα θα αξιοποιηθεί για την περιστολή των δημοκρατικών και όποιων άλλων δικαιωμάτων εργαζομένων.

Σήμερα, συνδικαλιστές από το χώρο της Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού, Δέρματος, πραγματοποιούν εξορμήσεις στα εργοστάσια: «Triumph», «Aral» και «Μπουρνάζος στο Περιστέρι». Από το χώρο των ΟΤΑ περιοδείες θα γίνουν στους εργαζόμενους στους Αγ. Αναργύρους, στο Χαϊδάρι, στο Γαλάτσι και στο Μπραχάμι. Στους εργαζόμενους του ΟΤΕ στα κτίρια: Δαγκλή, Ιεροσολύμων, Αλυσίδας, Νήμα, Ιπποδρόμου, Καλαμακίου και Δ. Μέγαρο. Επίσης περιοδεία θα γίνει και στον «ΣΕΓΑΣ».