Σε εκδήλωση προς τιμήν του κομμουνιστή ηθοποιού Μάνου Κατράκη
Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2017

Χαιρετισμό στην εκδήλωση του «Καφέ Κήπος», στα Χανιά, προς τιμήν του κομμουνιστή ηθοποιού Μάνου Κατράκη, απηύθυνε χτες βράδυ ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Υπογραμμίζοντας το πάθος του Μάνου Κατράκη για το δίκιο και τη ζωή, σημείωσε πως αυτό σμιλεύτηκε στις δύσκολες συνθήκες του αγώνα, ενώ η καλλιτεχνική του αξία δεν κάμφθηκε καθόλου από τις διώξεις των οποίων έγινε στόχος.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ξεναγήθηκε στο χώρο του καφέ, στο Δημοτικό Κήπο της πόλης, ενημερώθηκε για την ιστορία του και για ανάλογες εκδηλώσεις που έχει διοργανώσει στο παρελθόν. Αμέσως μετά το χαιρετισμό του, ο ΓΓ της ΚΕ δέχτηκε το δώρο που του προσέφεραν οι διοργανωτές της εκδήλωσης, μια φωτογραφία τοπίου από την Ποταμίδα, το πατρικό χωριό του Μάνου Κατράκη.

Στην εκδήλωση μίλησε, μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός. Μηνύματα απέστειλαν ο Στάθης Λιβαθινός, καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και ανιψιός του Μάνου Κατράκη, ο οποίος λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να μιλήσει στην εκδήλωση, όπως ήταν προγραμματισμένο, και οι πρόεδροι της ΝΔ και του Ποταμιού, που έλκουν την καταγωγή τους από την Κρήτη.