ΤΟ Α' ΑΘΗΝΑΣ - ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τίμησε χτες τον Δεκέμβρη του '44
Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2017

Τον ηρωικό Δεκέμβρη του 1944, τη μεγάλη μάχη που έδωσε ο λαός της Αθήνας πριν από 73 χρόνια με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, τίμησαν χτες οι Οργανώσεις Α' Αθήνας - Γαλατσίου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Η εκδήλωσή τιμής πραγματοποιήθηκε στο μνημείο που έχει στηθεί στα ιστορικά προσφυγικά της Λεωφ. Αλεξάνδρας και μίλησε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Χρήστος Τσιντζιλώνης. Παραβρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής την Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ και Γραμματέα της ΕΠ Αττικής του Κόμματος, ενώ στεφάνια κατατέθηκαν από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και την ΠΕΚΑΜ.

Ο Χρ. Κατσώτης μιλώντας στους συγκεντρωμένους αναφέρθηκε στις 33 μέρες μαχών του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ τον Δεκέμβρη του '44 και στα στοιχεία που ανέδειξε, όπως τη μαζική λαϊκή οργάνωση και αυτενέργεια, την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα, την πολιτική επαγρύπνηση, την αυτοθυσία κ.λπ. Αναφέρθηκε επίσης στην ανυπέρβλητη προσφορά του ΚΚΕ στον αγώνα αυτό, αλλά και στις ανεπάρκειες της στρατηγικής του, ως μέρος του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος, που δεν έκαναν κατορθωτό να πάρει η εργατική τάξη την εξουσία.

Σημείωσε ότι τα διδάγματα από την Ιστορία του Κόμματος είναι «πολύτιμα για να μπορεί να υπηρετεί τους επαναστατικούς του σκοπούς». Ο ομιλητής στάθηκε και στις τρέχουσες εξελίξεις, με αφορμή τις εργατικές κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη ενάντια στη σφοδρή επίθεση της κυβέρνησης για λογαριασμό του κεφαλαίου, ξεχωρίζοντας την επιδίωξή της να χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία.

«Ο Δεκέμβρης του '44, όλη η ηρωική 100χρονη πορεία του ΚΚΕ μας γεμίζει με ευθύνη και πείσμα, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να γίνουμε ακόμα πιο ικανοί για την ισχυροποίησή του, για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία. Για την εξουσία - το σοσιαλισμό», ανέφερε κλείνοντας το στέλεχος του ΚΚΕ.