«Φιλουμένα Μαρτουράνο» στο θέατρο «Διάνα»
Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2017

Πραγματοποιήθηκε χτες στο θέατρο «Διάνα» (Ιπποκράτους 7) η επίσημη πρεμιέρα της «Φιλουμένα Μαρτουράνο», σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, με την Ελένη Ράντου στον πρωταγωνιστικό ρόλο, έναν από τους σημαντικότερους ρόλους της καριέρας της.

Την παράσταση παρακολούθησε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία συνομίλησε και συνεχάρη θερμά τους ηθοποιούς και τους συντελεστές.

Οι φτωχογειτονιές της Νάπολης ζωντανεύουν στο θέατρο «Διάνα». Εκεί, όπου ο Ντομένικο Σοριάνο (Γιάννης Βούρος) γνωρίζει τη νεαρή Φιλουμένα σε έναν οίκο ανοχής. Την ερωτεύεται, την παίρνει στο σπίτι του και η Φιλουμένα τον υπηρετεί με αφοσίωση. Τα χρόνια περνούν και 20 χρόνια μετά ο Σοριάνο ετοιμάζεται να παντρευτεί μια πολύ νέα γυναίκα, χωρίς όμως να έχει υπολογίσει την απάντηση... της Φιλουμένα.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής. Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης. Κοστούμια: Ντένυ Βαχλιώτη. Μουσική: Νάλυσα Γκρην. Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης. Κίνηση: Αντιγόνη Γύρα. Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης.

Παίζουν: Ελένη Ράντου, Γιάννης Βούρος, Βίλμα Τσακίρη, Τάσος Γιαννόπουλος, Κατερίνα Γερονικολού, Ντίνα Αβαγιανού, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Νίκος Σταυρακούδης, Μαρσέλα Λένα, Αναστασία Σιωπίδου, Παναγιώτης Καρμάτης, Νεκτάριος Φαρμάκης, Γιώργος Αλεβυζάκης.