ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Αναμενόμενες προκρίσεις
Τετάρτη 10 Γενάρη 2018

Eurokinissi

Νικώντας για μια ακόμα φορά φέτος τον Παναιτωλικό, η ΑΕΚ εξασφάλισε την παρουσία της στα προημιτελικά του Κυπέλλου
Τα τρία πρώτα «εισιτήρια» για τα προημιτελικά του Κυπέλλου σφραγίστηκαν χτες από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Πανιώνιο, οι οποίοι στους επαναληπτικούς αγώνες της φάσης των «16» νίκησαν εκ νέου τους αντιπάλους τους και έδωσαν θριαμβευτικές διαστάσεις στην πρόκρισή τους, την οποία εν πολλοίς είχαν εξασφαλίσει ήδη από τους πρώτους αγώνες.

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ νίκησε ξανά τον Παναιτωλικό με 1-0, μετά το 4-0 του πρώτου αγώνα στο Αγρίνιο. Η «Ενωση» αγωνίστηκε με αλλαγές στο βασικό της σχήμα, στο οποίο ξεκίνησαν και οι δύο νεοαποκτηθέντες, Μασούντ και Μοράν. Από ενέργεια του πρώτου, μάλιστα, προήλθε και το μοναδικό γκολ του αγώνα, το οποίο σημείωσε στο 66' ο Λόπεζ. Σε γενικές γραμμές οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και έχασαν ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ.

Στην Τούμπα, μετά το 5-1 στα Τρίκαλα, ο ΠΑΟΚ νίκησε και πάλι τη θεσσαλική ομάδα, αυτή τη φορά πιο δύσκολα, με 2-1. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία, αλλά έφτασαν στο 78' για να ανοίξουν το σκορ με τον Πρίγιοβιτς. Τα αξιόμαχα Τρίκαλα κατάφεραν να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις με τον Μιλοσάβλιεφ, και η νίκη για τον ΠΑΟΚ ήρθε στην τελευταία φάση, πάλι με σκόρερ τον Πρίγιοβιτς, ο οποίος μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που σφυρίχτηκε για χέρι του Κοτσώνη και το οποίο αμφισβήτησαν οι φιλοξενούμενοι.

Με τον «αέρα» της νίκης του με 2-0 στη Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος νίκησε και στην Κρήτη τον ΟΦΗ με 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 28' ο Σπιριντόνοβιτς.

Τρεις άνετοι, ένας ελπίζει

Με τρεις αγώνες να φαντάζουν τυπική διαδικασία μετά τις πρώτες αναμετρήσεις, και έναν τέταρτο όπου τα πράγματα μοιάζουν πιο ρευστά, συνεχίζονται σήμερα οι ρεβάνς για τη φάση των «16». Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Πλατανιά μετά τη νίκη του με 2-0 στην Κρήτη, ενώ η Λαμία με τον «αέρα» του υπέρ της 4-1 δοκιμάζεται στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Η ΑΕΛ αγωνίζεται στην Ξάνθη με «προίκα» το 3-0 του πρώτου αγώνα, ενώ προβάδισμα στα προγνωστικά έχει ο Λεβαδειακός στα Γιάννενα κόντρα στον ΠΑΣ, μετά το υπέρ του 1-0.