Απεργιακές περιφρουρήσεις και παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς
Σάββατο 13 Γενάρη 2018 - Κυριακή 14 Γενάρη 2018

Από την περιφρούρηση στο «Royal Olympic»
Τη μάχη της απεργιακής περιφρούρησης έδωσαν την Παρασκευή απεργοί σε χώρους δουλειάς σε όλη τη χώρα, απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Συνδικάτων.

Μεταξύ άλλων, στην Αθήνα, το Σωματείο Εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Royal Olympic» κάλεσε τους εργαζόμενους να απεργήσουν και να διαδηλώσουν ενάντια στη σύγχρονη σκλαβιά, στην εκ περιτροπής εργασία, για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας βρέθηκε έξω από το κατάστημα «The Mart» στου Ρέντη. Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες, στο συγκεκριμένο κατάστημα, απολύθηκε εργαζόμενος, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου.

Παράλληλα, παρέμβαση ενάντια στα «δουλεμπορικά γραφεία», στην «ενοικιαζόμενη εργασία» και την αιχμαλωσία των εργαζομένων με ολιγόμηνες συμβάσεις, πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου. Η κινητοποίηση έγινε στην εταιρεία «Trenkwalder - Job Centres», από την οποία «ενοικιάζει» εργαζόμενους με συμβάσεις λίγων μηνών η επιχείρηση «Αφοί Βλάχου». Η αντιπροσωπεία του Συνδικάτου απαιτεί την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που δουλεύουν ως «ενοικιαζόμενοι».

Για τους εργαζόμενους στη διανομή Τύπου η απεργία πραγματοποιήθηκε από τις 5 μ.μ. της Πέμπτης έως τις 5 μ.μ. της Παρασκευής. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών οργάνωσε μαζική απεργιακή περιφρούρηση στην πύλη του πρακτορείου της «Αργος». Οι απεργοί διαδήλωσαν την αντίδρασή τους στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο, αλλά και για μια σειρά κλαδικά προβλήματα: Για τους περίπου 250 εργαζόμενους του πρακτορείου «Ευρώπη» που παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιούλη, καθώς η εταιρεία έχει υποβάλει αίτηση πτώχευσης, για την επέκταση των εργολάβων στην «Αργος», τις καθυστερήσεις πληρωμών στους εργαζόμενους.



Από την απεργιακή περιφρούρηση στο πρακτορείο εφημερίδων «Αργος»