ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
Σήμερα η σύσκεψη της Γραμματείας ενόψει του αγωνιστικού δεκαήμερου
Τρίτη 16 Γενάρη 2018

Από την κινητοποίηση της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας στον κόμβο Κουβαρά
Την οργάνωση και το συντονισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγελθεί στο πλαίσιο του πανελλαδικού αγωνιστικού δεκαήμερου, στα τέλη Γενάρη, θα συζητήσει η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στη συνεδρίασή της σήμερα, Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Σταθμό σ' αυτήν την αγωνιστική πορεία θα αποτελέσει το μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της Εκθεσης AGROTICA, που θα διαρκέσει από την 1η μέχρι τις 4 Φλεβάρη.

Στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τις πανελλαδικά συντονισμένες αγροτικές κινητοποιήσεις, στη Θεσσαλία τα τρακτέρ έχουν βγει, ήδη, στις πλατείες πολλών χωριών. Ταυτόχρονα, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των νομών συνεχίζουν τις ενημερωτικές περιοδείες και συσκέψεις σε κεφαλοχώρια, ενώ προγραμματίζουν και αγωνιστικές συγκεντρώσεις σε επαρχιακές πόλεις.

Στο νομό Καρδίτσας, μέχρι στιγμής, έχουν βγει τρακτέρ στα χωριά Παλαμάς, Κοσκινάς, Κρανιά, Μαγούλα, Καρδιτσομαγούλα, Γραμματικό, Λεοντάρι, Νέο Ικόνιο, Προάστειο, Καλλιφώνι.

Στο νομό Λάρισας, έχουν ληφθεί αποφάσεις για αγροτικά συλλαλητήρια, με τρακτέρ, την Παρασκευή 19/1, στις 11 π.μ., στην πλατεία των Φαρσάλων και την Κυριακή 21/1, στις 11 π.μ., στην πλατεία του Τυρνάβου.

Στα Τρίκαλα, με επιτυχία έγιναν οι συσκέψεις που οργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Ανοιξη» στο Μικρό Κεφαλόβρυσο, στο Αρδάνι και το Μεγαλοχώρι. Μετά τη σημερινή σύσκεψη της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, θα αποφασιστεί το πότε και πού θα πραγματοποιηθεί η αγωνιστική κινητοποίηση σε επίπεδο νομού.

Στη Μαγνησία, με απόφαση των Αγροτικών Συλλόγων Ζαγοράς, Πρίνου, Νότιου Πηλίου, Μακρυρράχης, Αλμυρού - Σούρπης και της Επιτροπής Μπλόκου Αερινού, θα οργανωθεί κινητοποίηση, με αγροτικά αυτοκίνητα, στην Εφορία Βόλου, τη Τετάρτη 24/1, στις 11 π.μ.

Αιτωλοακαρνανία: Συμβολικός αποκλεισμός της παλιάς Εθνικής οδού

Μαχητική κινητοποίηση πραγματοποίησαν το Σάββατο 13/1 αγρότες και κτηνοτρόφοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, πραγματοποιώντας συμβολικό αποκλεισμό της παλιάς Εθνικής οδού, με τη συμμετοχή και της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων του νομού.

Στην κινητοποίηση σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της ΟΑΣ, Σ. Κοτοπούλης, ο πρόεδρος του ΑΣ Κατούνας, Π. Καλογιάννης, και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων, Δ. Μολώνης. Ομόφωνα καταδικάστηκε η πολιτική της κυβέρνησης, που με τα νέα βάρβαρα μέτρα διώχνει τους μικρομεσαίους αγρότες από τα χωράφια τους. Οι αγρότες αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα, σε συντονισμό με τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Επιπλέον, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΑΣ καταγγέλλεται «η απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης να στείλει, προκλητικά μεγάλη αστυνομική δύναμη για να εκφοβίσει τους αγρότες. Δυναμική απάντηση έδωσαν οι αγρότες με την απόφασή τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, βροντοφωνάζοντας ότι η τρομοκρατία δε θα περάσει».