Στη Θεσσαλονίκη
Τρίτη 16 Γενάρη 2018

«Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη», βροντοφώναξαν και χτες οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στη νέα συγκέντρωση των ταξικών συνδικάτων ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που νομοθετεί η κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας.

Μαζικά και μαχητικά, έστειλαν μήνυμα συνέχισης του αγώνα για να μην περάσει στην πράξη το χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα, δήλωσαν την απόφασή τους να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για τη μαζικοποίηση και τον ταξικό προσανατολισμό των συνδικάτων, για την ενίσχυση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, που παλεύει με σημαία τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Στη συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου, μίλησε ο Κώστας Ηλιού, από τη Γραμματεία Μετάλλου του ΠΑΜΕ. Κάλεσε τους εργαζόμενους, κάθε τίμιο συνδικαλιστή και τα συνδικάτα τους, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να ενισχύσουν τον αγώνα, τη δράση και τις πρωτοβουλίες στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς.

«Κανείς εργαζόμενος να μη νομιμοποιήσει στη συνείδησή του και στην πράξη, τους νόμους που τσακίζουν τη ζωή του», ανέφερε. «Συνεχίζουμε - κλιμακώνουμε. Αυτό το έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά. Το γνωρίζουν ότι δεν θα ξεμπερδέψουν με το ταξικό κίνημα. Τώρα οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεμπερδεύουν με το φόβο και τις αυταπάτες. Μόνο με αυτό το ενδεχόμενο, στις μάχες που έχουμε μπροστά μας, τρομάζουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις, τα κόμματά τους, γι' αυτό και προσπαθούν να βάλουν εμπόδια. Τους το λέμε καθαρά: Κάτω τα ξερά σας από την απεργία, χέρι δεν θα βάλετε στα σωματεία».


MotionTeam

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, η οποία κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου οι διαδηλωτές κρέμασαν ένα πανό στην πύλη του.

Χτες το μεσημέρι, εξάλλου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και συμβολικός αποκλεισμός της εισόδου του, από τις ταξικές δυνάμεις στο Δημόσιο, στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας. Στην πρώτη γραμμή βρέθηκαν οι συμβασιούχοι και οι άλλοι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης και του Συντονιστικό Αγώνα Συμβασιούχων. Μαζί τους εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας, αλλά και εργαζόμενοι από άλλους χώρους του Δημοσίου.



MotionTeam

Πανό στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης