ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Πρωτοβουλία των Μαθητικών Οργανώσεων για την απελευθέρωση της 16χρονης Παλαιστίνιας
Τρίτη 16 Γενάρη 2018

Σε έκδοση αυτοκόλλητων με θέμα την αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης και την άμεση απελευθέρωση της 16χρονης μαθήτριας Αχεντ Ταμίμι και όλων των υπόλοιπων πολιτικών κρατουμένων προχώρησαν οι Μαθητικές Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Ηπειρο.

Με όπλα αυτά τα αυτοκόλλητα, τη σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, καθώς και τον «Οδηγητή» του Γενάρη, οι μαθητές, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ έχουν ξεκινήσει την ενημέρωση των συμμαθητών τους σε σχέση με τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη, την αλληλεγγύη που πρέπει να δείχνουν οι μαθητές προς κάθε λαό και νεολαία που παλεύει για το δίκιο του, για τη ζωή του, για το δικαίωμα να ζει στην πατρίδα του χωρίς ξένους δυνάστες, καθώς και τις τεράστιες ευθύνες που έχουν ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ισραήλ για το συνεχιζόμενο και εντεινόμενο έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού.

Το αυτοκόλλητο αναγράφει απόσπασμα από παλιότερο γράμμα Παλαιστίνιου μαθητή στη Γάζα προς τους μαθητές άλλων χωρών, όπου τους περιγράφει την κατάσταση στη χώρα του και εκφράζει τη χαρά και την αισιοδοξία που νιώθει, που χιλιάδες μαθητές από όλο τον κόσμο δείχνουν την αλληλεγγύη τους. «Δεν θα σταματήσουμε γιατί έχουμε δίκιο, όπως και κάθε λαός στον κόσμο έχει τη δική του πατρίδα. Και τη δικιά μας τη λένε Παλαιστίνη», σημειώνει ο Παλαιστίνιος μαθητής Ασράφ.

Μέσα στις επόμενες μέρες, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσουν και σχετικά γκράφιτι σε κεντρικά σημεία των πόλεων.