ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Προετοιμασίες για νέο κύκλο κινητοποιήσεων με μπλόκα

Στην Εθνική Οδό Ε65 βγάζουν τα τρακτέρ τους τη Δευτέρα οι αγρότες της Καρδίτσας

Πέμπτη 18 Γενάρη 2018

Eurokinissi

Από παλιότερη κινητοποίηση με τρακτέρ στην Καρδίτσα
Με το στήσιμο μπλόκων σε κομβικά σημεία της χώρας από τις 22 μέχρι τις 28 Γενάρη, όπως αποφασίστηκε στην προχτεσινή διευρυμένη συνεδρίαση της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα κλιμακώνει την πάλη του κατά της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, που οδηγεί στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς. Σταθμό σ' αυτή την αγωνιστική πορεία θα αποτελέσει το μεγάλο συλλαλητήριο που αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 3 Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της Εκθεσης AGROTICA.

Ξεκίνημα από τη Θεσσαλία

Στη Θεσσαλία, που και αυτή τη φορά θα αποτελέσει την «καρδιά» των αγροτικών κινητοποιήσεων, εντείνονται οι προετοιμασίες για την έξοδο στα μπλόκα.

Πρώτοι θα βγουν οι αγρότες του νομού Καρδίτσας, που όπως αποφάσισαν στη μαζική παγκαρδιτσιώτικη σύσκεψη την οποία οργάνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων στον Παλαμά, τη Δευτέρα 22 Γενάρη, θα στήσουν μπλόκο με τρακτέρ στην Εθνική Οδό Ε65, στο ύψος του κόμβου στο Δέλτα Καρδίτσας.

Στο κατόπι τους έρχονται οι αγρότες στο νομό Λάρισας, οι οποίοι αύριο Παρασκευή, στις 11 π.μ., οργανώνουν συλλαλητήριο προετοιμασίας με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία των Φαρσάλων. Ανάλογο συλλαλητήριο θα γίνει την Κυριακή 21/1, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου. Αύριο θα πραγματοποιηθεί επίσης συνεδρίαση του ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, όπου θα γίνει συζήτηση και αναμένεται να ληφθεί απόφαση για το πού και πότε θα στηθεί το μπλόκο.

Σε κομβικό σημείο της περιοχής προσανατολίζονται να βγάλουν τρακτέρ οι αγρότες του νομού Τρικάλων, ενώ συνεχίζονται οι συσκέψεις σε κεφαλοχώρια του νομού, τις οποίες οργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Τρικάλων «Η Ανοιξη». Στη Μαγνησία, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ζαγοράς, Πουρίου, Μακρυρράχης, Νοτίου Πηλίου, Αλμυρού - Σούρπης και η Επιτροπή του Μπλόκου Αερινού οργανώνουν κινητοποίηση με αγροτικά αυτοκίνητα στην Περιφέρεια, την Τετάρτη 24 Γενάρη, και θα αποφασίσουν για το στήσιμο μπλόκου.

Αλλες πρωτοβουλίες