ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κινητοποίηση ενάντια στα διόδια
Τετάρτη 24 Γενάρη 2018

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
Δυναμική κινητοποίηση κατά των νέων διοδίων που μπήκαν στο νέο αυτοκινητόδρομο Ε65 (τμήμα Ξυνιάδα - Τρίκαλα), ο οποίος εγκαινιάστηκε από την κυβέρνηση πριν λίγες μέρες, οργάνωσε το Σάββατο 20 Γενάρη η Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ. Να σημειώσουμε ότι από τις 17 Γενάρη 2018 άρχισαν να λειτουργούν 4 σταθμοί διοδίων στην Ε65 (δυο μετωπικοί και δυο παράπλευροι), με αποτέλεσμα για μια «τυφλή» διαδρομή 80 χιλιομέτρων (ο νέος αυτοκινητόδρομος δεν βγαίνει ούτε στην ΠΑΘΕ, ούτε στην Εγνατία, αλλά σταματάει λίγο έξω από τα Τρίκαλα), οι κάτοικοι της Δυτικής Θεσσαλίας και οι άλλοι οδηγοί που χρησιμοποιούν τον νέο αυτοκινητόδρομο να πληρώνουν στα διόδια 5 ευρώ!, ενώ με την ολοκλήρωση του δρόμου έως τη Λαμία το κοντέρ θα ανέβει στα 11 ευρώ.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στον μετωπικό σταθμό διοδίων στο ύψος του χωριού Λόγγος και, με μια συμβολική κίνηση, άνοιξαν τις μπάρες επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση οχημάτων και οδηγών για περίπου ένα δίωρο.

Στην ανακοίνωση που μοίραζαν στους διερχόμενους, οι οποίοι ανταπέδιδαν με κορναρίσματα και επευφημίες, ανάμεσα στα άλλα, τονίζεται: «Φτάνει πια! Πληρώσαμε και πληρώνουμε πανάκριβα για το οδικό δίκτυο! Η αλήθεια είναι ότι τα διόδια και οι διαρκείς αυξήσεις δεν έγιναν για καλύτερους δρόμους, αλλά για να ωφεληθούν οι μεγαλοεργολάβοι. Από κοινού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν ψηφίσει την παράδοση των οδικών αξόνων στους μεγαλοεργολάβους και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το τηρεί με ευλάβεια!!

(...) Δεν αντέχουμε άλλο! Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό του νομού μας, να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στο νέο αυτό χαράτσωμα που επιχειρείται με την κατασκευή των νέων σταθμών διοδίων στην περιοχή μας. Τους καλούμε, μέσα από τα σωματεία τους, συλλόγους του μαζικού λαϊκού κινήματος, να διεκδικήσουμε: Την κατάργηση άμεσα όλων των διοδίων. Την κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης των οδικών δικτύων σε επιχειρηματικούς ομίλους. Ελεύθερη διέλευση σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Οδικά έργα που θα κατασκευάζονται από έναν ενιαίο εθνικό αποκλειστικά δημόσιο κατασκευαστικό φορέα, χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις του λαού. Συγκοινωνίες υπέρ του λαού, δημόσιες, φθηνές, τακτικές, δωρεάν για τους ανέργους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενας ακόμα σταθμός διοδίων στη Θεσσαλία! (2019-03-05 00:00:00.0)
Να σταματήσει η κατασκευή των δύο νέων πλευρικών σταθμών διοδίων (2018-02-06 00:00:00.0)
Πολλαπλασιάζονται συνεχώς τα πανάκριβα χαράτσια (2010-11-07 00:00:00.0)
Ερχονται νέα διόδια σε όλη τη χώρα (2009-08-09 00:00:00.0)