Στην υπόλοιπη Ελλάδα
Τρίτη 30 Γενάρη 2018

ΧΑΝΙΑ
Με ενισχυμένες δυνάμεις, νέα μπλόκα και πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Στα Χανιά, οι αγρότες παραμένουν στο μπλόκο που στήθηκε μετά από κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού στα Μεγάλα Χωράφια. Την Κυριακή 28/1, έχοντας στο πλευρό τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και φοιτητές, προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής οδού Χανίων - Ρεθύμνου. Στη συνέχεια ακολούθησε γλέντι για την ενίσχυση του μπλόκου.

Στο Ηράκλειο, στο μπλόκο που έχει στηθεί στα Πραιτώρια πραγματοποιήθηκε την Κυριακή συγκέντρωση αλληλεγγύης εργατικών σωματείων και φορέων του νομού. Το καλωσόρισμα έκαναν ο Μανώλης Καρκαβάτσος και ο Νικήτας Κόκκινος, πρόεδρος και γραμματέας αντίστοιχα του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων. Χαιρετισμούς εκ μέρους των συνδικάτων και των άλλων φορέων απηύθυναν οι Γιάννης Γωνιανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, Δημήτρης Βουρλιώτης, γενικός γραμματέας του Συνδικάτου Τροφίμων - Ποτών, Βαγγελιώ Καρακατσάνη, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αρχανών, και Μιχάλης Ασκορδαλάκης, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιγορτύνου. Διαβάστηκαν επίσης χαιρετισμοί - ψηφίσματα αλληλεγγύης από τον Αγροτικό Σύλλογο Καζαντζάκη και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίων Παρασκιών.

ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Στη Φθιώτιδα, στήθηκαν δύο νέα μπλόκα με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, ένα στο Δομοκό κι ένα στην Εθνική οδό στον κόμβο της Ανθήλης, όπου και αποκλείστηκε συμβολικά ο δρόμος. Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Β. Τσολίσιος, χαρακτήρισε το στήσιμο των δύο μπλόκων «ήδη μια πρώτη επιτυχία, αφού κεντρικοί και τοπικοί "θεοί και δαίμονες" προσπάθησαν να αποτρέψουν την έξοδο των αγροτών στα μπλόκα». Τις επόμενες μέρες αναμένονται και νέες δυνάμεις να ενισχύσουν τους συγκεντρωμένους, αφού συνεχίζονται οι περιοδείες στα χωριά του νομού, ενώ αύριο, Τετάρτη, το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λαμία, με συμβολικό αποκλεισμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στην Αιτωλοακαρνανία, το Σάββατο 27/1 στήθηκε μπλόκο στο 62ο χλμ. της Εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων. Τη συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων εξέφρασε με την παρουσία της αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.

Την ίδια μέρα, στην Ηλεία, στήθηκε μπλόκο στον κόμβο Μαραθιά στην Εθνική οδό Πατρών - Πύργου, μετά την απόφαση που λήφθηκε κατά τη διάρκεια μαζικής σύσκεψης που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού τη Δευτέρα 22/1.

Στην Αργολίδα, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος του νομού (ΑΚΣΥΝΑ) μετά από Γενική Συνέλευση αποφάσισε να στήσει μπλόκο στον κόμβο του Ινάχου, όπου βρίσκονται ήδη παρατεταγμένα τρακτέρ αγροτών της περιοχής και τις επόμενες μέρες αναμένεται να το ενισχύσουν. Επίσης, αποφασίστηκε να γίνονται καθημερινές περιοδείες στα χωριά της περιοχής, να γίνει περιοδεία αύριο Τετάρτη στη λαϊκή αγορά του Αργους και στην Τράπεζα Πειραιώς και το απόγευμα, στις 7 μ.μ., να πραγματοποιηθεί στο μπλόκο εκδήλωση αλληλεγγύης με τη συμμετοχή σωματείων και φορέων.

Στα Γιάννενα, ο Αμπελουργικός Σύλλογος Ζίτσας και ο Αγροτικός Σύλλογος Ζίτσας με ανακοινώσεις τους καλούν σε μαζική συμμετοχή σε κινητοποιήσεις σε κοινό βηματισμό με τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Αρτας και Πρέβεζας και την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Καλούν επίσης σε συμμετοχή στην αυριανή παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΦΚΑ Ιωαννίνων, στις 10 π.μ., στην επίσκεψη συμπαράστασης στο μπλόκο της Φιλιππιάδας την Πέμπτη 1 Φλεβάρη και στο συλλαλητήριο στις 3 Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη.

Στη Γορτυνία, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος πραγματοποίησε στις 26/1 παράσταση διαμαρτυρίας στην Τράπεζα Πειραιώς στα Τρόπαια, ενώ την περασμένη Κυριακή σε σύσκεψη στη Στεμνίτσα τέθηκαν στο επίκεντρο τα σοβαρά προβλήματα των κτηνοτρόφων εξαιτίας της κατάρρευσης των τιμών του γάλακτος.

Στην Ευρυτανία, η Επιτροπή Αγώνα Αγροτοκτηνοτρόφων της Βαλαώρας προχώρησε την Κυριακή σε συμβολικό αποκλεισμό της γέφυρας του Αγραφιώτη, στο Κρυονέρι.

Στην Κέρκυρα, σήμερα στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο, θα γίνει συνέλευση αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας με τη συμμετοχή ΔΣ Αγροτικών Συλλόγων και εργατικών σωματείων, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε όλη τη χώρα απλώνονται οι πολύμορφες δράσεις και ο συντονισμένος αγώνας (2024-02-10 00:00:00.0)
Ενισχύουν τον αγώνα με νέα μπλόκα στη Θεσσαλία και σε όλη τη χώρα (2018-01-25 00:00:00.0)
Διαβήματα διαμαρτυρίας χτες σε ΟΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ (2016-07-29 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα (2016-07-28 00:00:00.0)
Από την Κρήτη και την Κέρκυρα ξεκινούν οι κινητοποιήσεις (2016-07-27 00:00:00.0)