ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Αποκλεισμός για τον Αγγέλη στο σπριντ
Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2018

Χωρίς να καταφέρει να μπει στην πρώτη 30άδα που προκρίθηκε στον επόμενο γύρο, ο Απόστολος Αγγέλης ολοκλήρωσε την συμμετοχή του στο πρώτο αγώνισμα όπου έλαβε μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στην Πιόντσανγκ της Νότιας Κορέας. Ο Ελληνας σκιέρ τερμάτισε στη 74η θέση στο σπριντ του σκι αντοχής, ολοκληρώνοντας την προσπάθεια του σε 3 ώρες, 47 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα. Πρώτος στον προκριματικό ήταν ο Ριστομάτι Χάκολα από τη Φινλανδία με 3:08.54 και τον ακολούθησαν ο Νορβηγός Γιοχάνες Κλάεμπο με 3:08.73 και ο Ρώσος Αλεξάντερ Μπολσούνοβ με 3:10.20.

Η παρουσία του Αγγέλη στη διοργάνωση συνεχίζεται με τη συμμετοχή του σε δύο ακόμα αγωνίσματα: Την Παρασκευή 16/2 στα 15 χλμ. ελεύθερη τεχνική και το Σάββατο 24/2 στα 50 χλμ. ομαδική εκκίνηση. Οσον αφορά τις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές, οι καιρικές συνθήκες ανέβαλαν την πρεμιέρα της Σοφίας Ράλλη στη διοργάνωση, αφού οι υπεύθυνοι για λόγους ασφαλείας ματαίωσαν τους αγώνες στο σκι κατάβασης, που επρόκειτο να γίνουν προχτές και θα διεξαχθούν σε άλλη ημερομηνία.

ΝΤΟΠΙΝΓΚ: Αίσθηση προκάλεσε το πρώτο κρούσμα ντόπινγκ στη διοργάνωση, το οποίο προήλθε από αθλητή της Ιαπωνίας. Ο 21χρονος αθλητής των παγοδρομιών (5.000 μ.) Κέι Σάιτο βρέθηκε θετικός, μια μέρα μετά την άφιξή του στο Ολυμπιακό Χωριό, στον καθιερωμένο αντιντόπινγκ έλεγχο που περνάνε όσοι εισέρχονται στο Χωριό. Στον εν λόγω αθλητή ανιχνεύθηκε η ουσία acetalozamide, η οποία λειτουργεί ως «μάσκα» που καλύπτει απαγορευμένες ουσίες. Εκπρόσωποι της ιαπωνικής αποστολής δήλωσαν έκπληκτοι από το γεγονός, καθώς, όπως επισήμαναν, ο αθλητής πέρασε από έλεγχο στις 29 Γενάρη και ήταν καθαρός. Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια η Ιαπωνία έχει διαφημίσει έντονα την αναβάθμιση του ελέγχου αντιντόπινγκ, ως διοργανώτρια χώρα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΕΣ: Τον τίτλο του φαβορί της παγοδρομίας επιβεβαίωσε ο Ολλανδός Κγιελντ Νέις, που στα 1.500 μέτρα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 1:44.01, με δεύτερο τον συμπατριώτη του Πάτρικ Ρουστ (1:44.86) και τρίτο τον Κορεάτη Μιν Σέοκ Κιμ (1:44.93). Στα 500 μ. των γυναικών το χρυσό κατέκτησε η Ιταλίδα Αριάνα Φοντάνα, που έκανε χρόνο 42.569, με δεύτερη την Ολλανδή Φαν Κέρκοφ (43.256) και τρίτη την Καναδή Πούτιν (43.881).

ΚΕΡΛΙΝΓΚ: Με μια επιβλητική εμφάνιση στο μεγάλο τελικό, ο Καναδάς με το δίδυμο του Τζον Μόρις και της Κάθριν Λόις κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των μεικτών ζευγαριών (άνδρες/γυναίκες) του κέρλινγκ, νικώντας την Ελβετία με 10-3. Την τριάδα των μεταλλίων συμπλήρωσε η ομάδα των Ανεξάρτητων Αθλητών Ρωσίας (Αλεξάντρ Κρουσελίνσκι / Αναστασία Μπριζάλοβα), που νίκησε στο μικρό τελικό τη Νορβηγία με 8-4.

ΑΛΠΙΚΟ ΣΚΙ: Ο Αυστριακός Μάρτσελ Χίρτσερ ήταν ο μεγάλος νικητής στο σύνθετο του αλπικού σκι, αφού τερμάτισε πρώτος στον τελικό του αγωνίσματος με χρόνο 2:06.52.