ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Δωρεάν θέσεις για ανέργους
Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2018

Dimitris Sakalakis

Η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει 300 δωρεάν θέσεις για ανέργους στη γενική δοκιμή της όπερας του Σαρλ Γκουνό «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», αύριο Παρασκευή, στις 19.00, στην Αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η πεντάπρακτη όπερα του Σαρλ Γκουνό «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο του Κύκλου «Γαλλική Οπερα» και της φετινής επετείου των 200 ετών από τη γέννηση του συνθέτη. Από τις 25 Φλεβάρη και για έξι παραστάσεις το έργο - ορόσημο του γαλλικού ρεπερτορίου θα παρουσιαστεί σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη. Η όπερα «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Γκουνό παραμένει μέχρι σήμερα η δημοφιλέστερη μελοποίηση του σαιξπηρικού δράματος.

Στον ρόλο της Ιουλιέτας κάνει το ντεμπούτο της η σπουδαία Ελληνίδα υψίφωνος Μυρτώ Παπαθανασίου, η οποία διαπρέπει στα σπουδαιότερα λυρικά θέατρα του πλανήτη (Βιέννη, Παρίσι, Νέα Υόρκη, Γενεύη, Βαρκελώνη, Βρυξέλλες, Κοπεγχάγη, Ρώμη), έχοντας στο ενεργητικό της συνεργασίες με τους σημαντικότερους αρχιμουσικούς και σκηνοθέτες όπερας της εποχής μας. Το ρόλο του Ρωμαίου θα ερμηνεύσει ο περιζήτητος Ισπανός τενόρος Ισμαέλ Τζόρντι, ο οποίος έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Τη διανομή συμπληρώνουν νεότεροι και καταξιωμένοι Ελληνες μονωδοί: Δημήτρης Κασιούμης, Αρτεμις Μπόγρη, Χάρης Ανδριανός, Αντώνης Κορωναίος, Πέτρος Μαγουλάς, Χρυσάνθη Σπιτάδη, Διονύσης Μελογιαννίδης, Νίκος Κοτενίδης, Γιώργος Ρούπας, Κωστής Ρασιδάκις. Συμμετέχει η Χορωδία της ΕΛΣ, υπό τη διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου.

Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων για τη γενική δοκιμή - με την επίδειξη δελτίου/βεβαίωσης ανεργίας και δελτίου ταυτότητας - θα γίνει στο εκδοτήριο της «Ticket Services» (Πανεπιστημίου 39, εντός στοάς Πεσμαζόγλου), σήμερα Πέμπτη, από τις 12.00 έως τις 15.00. Σημειώνεται ότι ο κάθε κάτοχος δελτίου/βεβαίωσης ανεργίας μπορεί να πάρει έως και δύο εισιτήρια. Πληροφορίες: 2130885700.