ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 9 Οκτώβρη
Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2001

Σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην πλατεία Κοραή, την Τρίτη 9 Οκτώβρη στις 7 το απόγευμα καλούν τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό του Πειραιά οι μαζικοί φορείς που μετέχουν στην Παμπειραϊκή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, για την προάσπιση της ειρήνης και των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού.

Ηδη, στον Πειραιά, 53 μαζικοί φορείς έχουν δημιουργήσει ένα πλατύ μέτωπο, το οποίο καθημερινά διευρύνεται, ενώ η επιτροπή που έχει δημιουργηθεί απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να συστρατευτούν ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οι αντιπολεμικές εκδηλώσεις που γίνονται δεν είναι κινήσεις αφελών πολιτών, όπως θέλουν να τις παρουσιάζουν ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά ένα ζωντανό κίνημα που ανδρώθηκε με τη συστράτευση στις αντιπολεμικές επιτροπές εκατοντάδων ανθρώπων που καταδικάζουν και αντιπαλεύουν τον πόλεμο που ετοιμάζεται, τόνισε η Ελένη Παπαδοπούλου εκ μέρους της Παμπειραϊκής Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη, κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η Επιτροπή.

«Την αναγκαιότητα της δράσης των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων, ιδιαίτερα τώρα που ο πόλεμος είναι προ των πυλών», τόνισε η Στέλλα Αλφιέρη, από την «Πρωτοβουλία Γένοβα 2001». «Να αφανιστεί το χέρι του τρομοκράτη και να μπει φραγμός στην κρατική καταστολή», υπογράμμισε.