«Λαβύρινθος» η Ομόνοια

Ισχύουν από τα μεσάνυχτα οι κυκλοφοριακές αλλαγές

Σάββατο 6 Οχτώβρη 2001

Τα έργα βιτρίνας στην Ομόνοια θα αλλάξουν τα πάντα στην κίνηση των οχημάτων
Κυκλοφοριακή αναστάτωση στο κέντρο της Αθήνας αναμένεται να προκαλέσουν, τουλάχιστον τις πρώτες μέρες, οι ριζικές αλλαγές που ισχύουν από τα μεσάνυχτα στην περιοχή της πλατείας Ομονοίας.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που θα ισχύσουν και μετά την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης της πλ. Ομονοίας, αφορούν μονοδρομήσεις - αμφιδρομήσεις οδών, αλλαγές στη φορά κυκλοφορίας, αλλαγές λεωφορειακών γραμμών κλπ.

Ετσι όσοι κυκλοφορήσουν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επηρεάζουν κυρίως τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, που μέχρι τώρα «ανέβαιναν» από την Αγ. Κωνσταντίνου. Λόγω της μονοδρόμησης της Αγ. Κωνσταντίνου, από σήμερα διέρχονται από την Πειραιώς και την οδό Κολοκυνθούς.

Συγκεκριμένα, οι αλλαγές αφορούν τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών: Ανω Κυψέλη - Πετράλωνα (035), Ομόνοια - Ακαδημία Πλάτωνος - Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού (051), Λόφος Σκουζέ - Δάφνη (057), Πλ. Κουμουνδούρου - Ακαδημία - Αγορά (100), Πετράλωνα - Ανθούπολη (731), Αβέρωφ - Προύσσης (813), Ταύρος - Γουδί (815) και Ομόνοια - Ανω Αγ. Βαρβάρα (839).

Αλλαγές ισχύουν από σήμερα και στα δρομολόγια των τρόλεϊ, στις εξής γραμμές: Πλατεία Αττικής - Τζιτζιφιές (1), Ζάππειο - Περιστέρι (12), Αθήνα - Π. Ράλλη - Νίκαια (21) και Πετράλωνα - Κουκάκι - Ομόνοια (23).