ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας
Σάββατο 17 Μάρτη 2018 - Κυριακή 18 Μάρτη 2018

Δυναμική κινητοποίηση εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο υπουργείο Παιδείας, με αιτήματα για μαζικούς διορισμούς, κάλυψη των αναγκών της Εκπαίδευσης, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με τους μόνιμους.

Ακόμα πιο μαζικά, μπλοκ σωματείων και αναπληρωτές από όλη την Αττική, από Πελοπόννησο, Κρήτη, Εύβοια, από την Κρήτη έως τη Λήμνο, από την Κέρκυρα έως τα Δωδεκάνησα, έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση. Στη διάρκειά της απηύθυναν αγωνιστικό χαιρετισμό, δηλώνοντας πως δεν πάει άλλο με την αδιοριστία και τη ζωή - λάστιχο, μετέφεραν την εικόνα από τις περιοχές τους, όπου ένα μεγάλο ποσοστό εκπαιδευτικών - σε κάποιες το μεγαλύτερο - είναι αναπληρωτές, όπου οι μαθητές ξεκινούν τη σχολική χρονιά με κενά.

Μαχητικό «παρών» στο πλευρό των αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών έδωσαν η ΑΣΓΜΕ, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, μια σειρά φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς, με τους οποίους ωστόσο το υπουργείο Παιδείας δεν δέχτηκε να συναντηθεί.

Το γεγονός κατήγγειλαν οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ σε ΟΛΜΕ και ΔΟΕ και αποχώρησαν από τη συνάντηση που πραγματοποίησαν οι Ομοσπονδίες με τον υπουργό Παιδείας. Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ δήλωσαν πως το μήνυμα της κινητοποίησης είναι η συνέχιση του αγώνα, ο οποίος βρίσκεται στα χέρια των σωματείων. Απηύθυναν κάλεσμα συνέχισης των κινητοποιήσεων μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, με επόμενους σταθμούς την παράσταση διαμαρτυρίας στις 19/3 για το δικαίωμα στη μητρότητα, την κινητοποίηση στις 20/3 για τις Συλλογικές Συμβάσεις και διήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων στις 29 - 30 Μάρτη, με συλλαλητήριο στις 30/3.