ΑΓΓΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 2-2
Απαιτείται συνέχεια
Τρίτη 9 Οχτώβρη 2001

Sportidea

Επιτυχημένη η επιστροφή Νικολαΐδη στην Εθνική
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών την εν γένει αρνητική πορεία της στα προκριματικά του Μουντιάλ 2002. Η εμφάνισή της απέναντι στην Αγγλία, που συνοδεύτηκε από την ισοπαλία 2-2, ήταν θετικότατη. Αρκεί βέβαια να υπάρξει συνέχεια...

Οι Ελληνες παίκτες ήταν αυτοί που κέρδισαν τις εντυπώσεις, καθώς προηγήθηκαν δύο φορές, με τους Χαριστέα (35') και Νικολαΐδη (69'), αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη - γόητρο, αφού οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν ισάριθμες φορές με τους Σέριγχαμ (67') και Μπέκαμ (90'+).

Ο Ρεχάγκελ παρουσιάστηκε ενθουσιασμένος για την καλή εμφάνιση των διεθνών μας: «Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τη σημερινή Εθνική. Μόνο έτσι θα κερδίσουμε και πάλι τον κόσμο. Οταν χάνεις από τη Φιλανδία με 5-1 ο θεατής δεν ασχολείται με την Εθνική. Με τις καλές εμφανίσεις θα τον υποχρεώσουμε ν' αλλάξει στάση». Από την πλευρά του ο Ζαγοράκης επισήμανε ότι «πρέπει ν' αποφύγουμε τα μεγάλα λόγια, να δουλέψουμε και να κοιτάξουμε τις επόμενες υποχρεώσεις», ενώ ο Κασάπης πρόσθεσε: «Αυτές οι εμφανίσεις πρέπει να έχουν συνέχεια για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε διακρίσεις».

Στην αντίπερα όχθη, ο Σβαν Γκόραν Ερικσον, έπλεξε το εγκώμιο τόσο για την Εθνική μας ομάδα όσο και για τον Μπέκαμ: «Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έκανε ίσως την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα της εθνικής ομάδας. Δεν περίμενα ποτέ την Ελλάδα τόσο δυνατή, διότι στα προηγούμενα ματς δεν είχε αγωνιστεί τόσο καλά. Αλλά ευτυχώς καταφέραμε να πάρουμε την ισοπαλία. Ευχαριστούμε τη Γερμανία που δε νίκησε και μας "άφησε" να τερματίσουμε πρώτοι».