ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΦΕΣ
Ευκαιρία για διόρθωση
Παρασκευή 23 Μάρτη 2018

Eurokinissi Sports

Τη νίκη προκειμένου να αγκαλιάσει και πρακτικά το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά ψάχνει σήμερα στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός κόντρα στην Εφές
Εχοντας χάσει την ευκαιρία να εξασφαλίσει οριστικά το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, μετά την ήττα στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ, που συν τοις άλλοις τον έριξε στην 3η θέση της βαθμολογίας, ο Ολυμπιακός έχει απόψε μια ευκαιρία διόρθωσης της κατάστασης, φιλοξενώντας στο ΣΕΦ την Εφές (21.00 - Novasports 1) για την 28η αγωνιστική. Με νίκη οι «ερυθρόλευκοι» εξασφαλίζουν και μαθηματικά την παρουσία τους στην πρώτη τετράδα και διατηρούν ελπίδες για την κατάκτηση της 2ης θέσης, που θεωρητικά αυξάνει τις πιθανότητες ευνοϊκού «ζευγαρώματος» στην οκτάδα.

Στον αποψινό αγώνα ο Ολυμπιακός έχει το ρόλο του φαβορί απέναντι στην ουραγό Εφές, ωστόσο ο τεχνικός του, Γιάννης Σφαιρόπουλος, έκανε λόγο για κρίσιμο παιχνίδι, που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, αφού η αντίπαλος παρά την έλλειψη βαθμολογικού ενδιαφέροντος παραμένει επικίνδυνη. Ο Γ. Σφαιρόπουλος περιμένει μια βελτιωμένη εικόνα της ομάδας σε σχέση με αυτήν που έδειξε στη Μόσχα, ιδιαίτερα σε βασικούς τομείς όπου υστέρησε κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, όπως στην αμυντική λειτουργία και στον έλεγχο των ριμπάουντ. Αμφίβολοι για τον Ολυμπιακό είναι οι Παπανικολάου (τενοντίτιδα) και Μάντζαρης (ίωση), που δεν αγωνίστηκαν και στη Μόσχα.

Από την πλευρά του ο προπονητής της Εφές, Εργκίν Αταμάν, αναγνώρισε το δύσκολο έργο της ομάδας του και τόνισε πως στόχος της είναι να παλέψει με όλες τις της δυνάμεις για τη νίκη απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο, η οποία θα ανεβάσει την ψυχολογία της τουρκικής ομάδας.