ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Ούτε βήμα πίσω από το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Μαχητική κινητοποίηση πραγματοποίησαν στην Αθήνα συμβασιούχοι από διάφορες περιοχές της χώρας

Τετάρτη 28 Μάρτη 2018

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα
Με κεντρικό σύνθημα «Πάρτε πίσω τις απολύσεις!», συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους δήμους, από διάφορες περιοχές της χώρας, έκαναν χτες μαχητική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας, με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

Απατώντας στην πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί χιλιάδες συμβασιούχους στον Καιάδα της ανεργίας, προειδοποίησαν ότι δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια και απαίτησαν: Να μην γίνει καμία απόλυση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά. Να ολοκληρωθεί η διαδικασία του ΑΣΕΠ και ταυτόχρονα η κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία και να μετατρέψει όλες τις συμβάσεις από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Συμβασιούχοι από τους δήμους της Αττικής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, το οποίο είχε κηρύξει στάση εργασίας για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Ξεκίνησαν από την Ομόνοια και στη συνέχεια με πορεία και συνθήματα έφτασαν στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Εκεί έσμιξαν με τους συμβασιούχους από μια σειρά δήμους της επαρχίας: Τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, που είχε προκηρύξει 24ωρη απεργία, εργαζόμενους από τους ΟΤΑ Μαγνησίας, τις Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων από τους δήμους Ευόσμου, Παύλου Μελά, Δέλτα, Πυλαίας - Χορτιάτη. Συμμετείχαν επίσης οι Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων Βόλου, Αλμυρού - Ζαγοράς - Νοτίου Πηλίου, Λάρισας και Χανίων κ.ά.

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα τους εξέφρασε με την παρουσία του στην κινητοποίηση ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Μιλώντας στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην οποία εγκρίθηκε ψήφισμα με τα αιτήματα των συμβασιούχων, ο Μάκης Τσελέντης, από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, κατήγγειλε την κυβέρνηση που «παίζει με την αγωνία των εργαζομένων», επαναλαμβάνει «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους συναδέλφους άνεργους», αλλά δεν «θα αποδεχτούμε την πολιτική μοιράσματος της φτώχειας, την πολιτική του "φύγε εσύ, έλα εσύ"...».

«Το ότι είμαστε σήμερα εδώ το οφείλουμε στους αγώνες που δώσαμε», τόνισε στην ομιλία της η Σοφία Εξαδάκτυλου, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Θεσσαλονίκης. Κάτω από την πίεση που άσκησαν αυτοί οι αγώνες, σημείωσε, «έγινε η προκήρυξη των 8.100 θέσεων εργασίας, αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καμία διάθεση να το κάνει. Δεν χαρίζουμε τη δουλειά μας σε κανέναν. Δεν θα αφήσουμε τις κοινωνικές δομές και τις υπηρεσίες των δήμων βορά στους ιδιώτες. Η κυβέρνηση είναι ανάλγητη, μας δείχνει την πόρτα της ανεργίας. Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας. Θα ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική». Κάλεσε επίσης τους συμβασιούχους στη σημερινή συγκέντρωση των συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στη νέα κυβερνητική φιέστα του «αναπτυξιακού» συνεδρίου στην Κεντρική Μακεδονία.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Βαγγέλης Βασιλάκος, από την Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων Δήμου Ωρωπού, και ο Χρήστος Σκούρας, από την Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων Μαγνησίας.

Προαναγγελία χιλιάδων απολύσεων από την κυβέρνηση

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία των συμβασιούχων συναντήθηκε με τον γγ του υπουργείου Εσωτερικών, Κ. Πουλάκη, ο οποίος ουσιαστικά προανήγγειλε ότι χιλιάδες συμβασιούχοι θα βρεθούν στον δρόμο της ανεργίας, καθώς επανέλαβε στην αντιπροσωπεία ότι την Παρασκευή 30/4 θα δημοσιευτούν οι προσωρινοί πίνακες της προκήρυξης του ΑΣΕΠ, με βάση τους οποίους αναμένεται χιλιάδες συμβασιούχοι να μείνουν εκτός.

Οι απαντήσεις από την πλευρά του υπουργείου προκάλεσαν την οργή και την αγανάκτηση των συμβασιούχων, οι οποίοι φωνάζοντας συνθήματα κατευθύνθηκαν στη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία επέδωσε το ψήφισμά τους, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για το δικαίωμα στη δουλειά.

Εξω από τη Βουλή, τους συγκεντρωμένους συμβασιούχους υποδέχτηκε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ, μεταφέροντας την αλληλεγγύη και τη διαρκή συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα τους.