ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Νιώθουμε υπερήφανοι για την ηρωική 100χρονη πορεία του Κόμματός μας
Παρασκευή 30 Μάρτη 2018

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στην έκθεση έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ διοργανώνει αυτήν τη σημαντική έκθεση, εδώ στην έδρα του Κόμματος, στον Περισσό, για τα 100 χρόνια του Κόμματος, μια έκθεση σπάνιων ντοκουμέντων από το Αρχείο του ΚΚΕ. Είναι φυσικά ένα μικρό δείγμα, γιατί θα συνεχιστούν και άλλες εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις, καθ' όλη τη διάρκεια του 2018, που είναι έτος γιορτής και κορυφώνεται στις 25 Νοεμβρίου του 2018, με μια μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση του ΚΚΕ.

Το Κόμμα μας νιώθει υπερήφανο για αυτήν τη μεγάλη, ηρωική, δύσκολη πορεία των 100 χρόνων. Θεωρούμε απαραίτητο οι νέες γενιές, οι μελλοντικές γενιές, να γνωρίζουν αυτήν την Ιστορία. Η γνώση της Ιστορίας είναι δύναμη, σε βοηθά να γνωρίζεις όχι απλά το παρελθόν, αλλά να κοιτάς σταθερά το παρόν και να χαράσσεις πολύ πιο σωστά και δημιουργικά το μέλλον.

Αυτός είναι ο στόχος του ΚΚΕ μέσα από όλη αυτήν την πορεία, την ηρωική, τη θετική, με τα θετικά και τα αρνητικά, με τις αδυναμίες, με τα άλματα, με τις καμπές και τα πισωγυρίσματα. Αυτήν την Ιστορία δεν την απεμπολούμε, όπως έκαναν άλλοι. Tους έχουμε ονομάσει ριψάσπιδες, τέτοιοι είναι και βρίσκονται μάλιστα και στην κυβερνητική εξουσία, μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη συνεργασία τους με τους ΑΝΕΛ.

Το ΚΚΕ συνεχίζει αυτήν την προσπάθεια για τις γενιές που έρχονται, κυρίως, αλλά και για τη σημερινή γενιά, που πρέπει να πάρει την τύχη πραγματικά στα χέρια της».