ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Ετοιμάζει νέες κινητοποιήσεις ενάντια στην επαναλειτουργία των καζανιών
Τρίτη 3 Απρίλη 2018

Από τη μεγάλη κινητοποίηση της περασμένης Πέμπτης
«Η κινητοποίηση στις 29 Μάρτη ήταν μόνο η αρχή!». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Συλλόγων Γονέων Περάματος, με αφορμή την κινητοποίηση που έγινε την περασμένη βδομάδα ενάντια στους σχεδιασμούς της «Cosco» και των εταιρειών πετρελαιοειδών, για την επαναλειτουργία των καζανιών του θανάτου στο Πέραμα. Προαναγγέλλει δε νέες κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Η Ενωση Συλλόγων Γονέων Περάματος χαιρετίζει τους μαθητές, των γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, που κινητοποιήθηκαν και έδωσαν μαχητική απάντηση. Δηλώνουμε ότι η κινητοποίηση στις 29 Μάρτη ήταν μόνο η αρχή! Το Δημοτικό Συμβούλιο που ακολούθησε το απόγευμα της ίδιας μέρας της κινητοποίησης, μας επιβεβαίωσε την απαράδεκτη στάση της δημοτικής αρχής Περάματος για το θέμα των καζανιών του θανάτου. Ο δήμαρχος Περάματος, κ. Λαγουδάκης, μην απαντώντας σε καμία από τις κρίσιμες ερωτήσεις που του τέθηκαν, έδειξε με τον πιο καθαρό τρόπο ότι παίρνει μέρος σε ένα απαράδεκτο παιχνίδι πίσω από τις πλάτες του λαού του Περάματος.

Επιβεβαιώνεται λοιπόν ότι η δημοτική αρχή Περάματος:

Η Ενωση Συλλόγων Γονέων Περάματος, μαζί με τους φορείς και τα εργατικά σωματεία θα συνεχίσουν την πάλη ενάντια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των μονοπωλίων, κυβέρνησης, περιφέρειας, δημοτικής αρχής. Απαντάμε με το σύνθημα που φώναζε ο λαός του Περάματος στο συλλαλητήριο, "Ανάπτυξη στο Πέραμα είναι τα παιδιά του και όχι τα καζάνια του θανάτου".

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί νέος συντονισμός φορέων και εργατικών σωματείων για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων».