ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Μαχητική κινητοποίηση στη Φλώρινα ενάντια στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ
Τετάρτη 18 Απρίλη 2018

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Μαχητική και μαζική κινητοποίηση στη Φλώρινα ενάντια στην πώληση μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ, με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας, εν αναμονή του νομοσχεδίου της κυβέρνησης που θα καθορίσει τους όρους πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ στη Φλώρινα (ΑΗΣ Μελίτης) και τη Μεγαλόπολη.

Με συνθήματα όπως «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη», «Ρεύμα φτηνό - ΔΕΗ για το λαό», «Τη ΔΕΗ τη χτίσανε με αίμα οι εργάτες, δεν την παραδίδουμε στους κεφαλαιοκράτες», οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν την απόφασή τους συντονισμένα να δώσουν τη μάχη ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων.

Στη συγκέντρωση που έγινε στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας, χαιρέτισε εκ μέρους των ταξικών σωματείων της περιοχής ο Πέτρος Γκερτσάκης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Φλώρινας, καλώντας τους εργαζόμενους όλων των κλάδων να βρεθούν στο πλευρό των εργαζομένων της ΔΕΗ, στους αγώνες ενάντια στην πολιτική «απελευθέρωσης» της αγοράς Ενέργειας, συνολικά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο αντιπρόεδρος του ΣΕΕΕΝ, Σταύρος Μωυσιάδης. Σημείωσε ότι στην περιοχή μας συνωστίζονται μονοπωλιακοί όμιλοι για το ποιος θα αρπάξει μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα, βουτώντας τους λαούς στο αίμα και τη δυστυχία. Οπου δεν μπορούν να τα μοιράσουν με νόμους στη Βουλή για «αποεπένδυση» ή όπως αλλιώς ονομάσουν την πώληση, τα λύνουν με την ισχύ των όπλων.

Κατήγγειλε ότι περιφερειακή αρχή, δήμαρχοι, εργοδοτικοί - κυβερνητικοί συνδικαλιστές εμφανίζονται αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση, έχοντας όμως στο μυαλό τους άλλα σχέδια ιδιωτικοποίησης, ανάλογα με ποια επιχειρηματικά σχέδια συντάσσονται.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να μπουν στη μάχη ενάντια στις πωλήσεις, με μαζική συμμετοχή την πρώτη μέρα της απεργίας που θα κηρύξει η ΓΕΝΟΠ στις πύλες των ορυχείων και των ΑΗΣ, για την περιφρούρηση της απεργίας. Μαζί με το λαό να παλέψουν για Ενέργεια κοινωνικό αγαθό όχι εμπόρευμα, για υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις για όλο το προσωπικό, ανεξαρτήτου εργασιακής σχέσης. Να δυναμώσουν τον αγώνα για απεμπλοκή της χώρας από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με τις επαναλαμβανόμενες απεργίες των εργαζομένων στη ΔΕΗ, οι οποίες ξεκινούν τα μεσάνυχτα της Κυριακής 22/4.