ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καθημερινές πρωτοβουλίες ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας
Πέμπτη 3 Μάη 2018

Από εκδήλωση στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή
Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ συνεχίζουν το πλατύ άνοιγμα και τις καθημερινές δραστηριότητες, καλώντας τους εργαζόμενους και τη νεολαία να παλέψουν ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή. Στο πλαίσιο αυτό, εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26/4 στο Πολυτεχνείο στην Αθήνα, όπου φοιτητές, εργαζόμενοι και καθηγητές του Ιδρύματος συζήτησαν για τις εξελίξεις στην περιοχή, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις θέσεις του ΚΚΕ. Ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, ανέδειξε την αιτία όλων αυτών των εξελίξεων, που δεν είναι άλλη από το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους. Στάθηκε επίσης στις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης, που δίνει γην και ύδωρ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ για να εξαπολύουν τις πολεμικές επιδρομές. Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε συζήτηση και προβληματισμός για το πώς μπορεί να γίνει πράξη η έξοδος από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό κυρίαρχο και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει. Απασχόλησε επίσης η στάση που πρέπει να κρατήσει το φοιτητικό κίνημα, με αφορμή και τη μάχη των φοιτητικών εκλογών, ενώ έγινε μαζικό κάλεσμα να ενισχυθούν τα ψηφοδέλτια της «Πανσπουδαστικής».

Μεταξύ άλλων, για το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται:

Στην Αττική

Σήμερα Πέμπτη:

-- Στη 1 μ.μ., οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο ΤΕΙ Πειραιά καλούν σε συγκέντρωση στην αίθουσα Β218, με ομιλητή τον Κυριάκο Ιωαννίδη, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 10 π.μ., ο Νίκος Σταματόπουλος, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής, θα επισκεφτεί το κτίριο της Σοφοκλέους και Αιόλου της τράπεζας «Alpha Bank», για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στη 1 μ.μ., οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην ΑΣΟΕΕ καλούν σε συγκέντρωση στην αίθουσα Α', με ομιλητή τον Νίκο Σταματόπουλο.

Αύριο Παρασκευή:

-- Στις 10 π.μ., ο Γιώργος Καλαμαράς, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής, θα επισκεφτεί το κτίριο της Ναυαρίνου της «Alpha Bank» στον Πειραιά, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 6 μ.μ., η ΚΟΒ στην «Alpha Bank» καλεί σε συγκέντρωση στην αίθουσα της «Σύγχρονης Εποχής» (Μαυροκορδάτου 3, Αθήνα), με ομιλήτρια την Τόνια Γαρδούνη, στέλεχος του ΚΚΕ.

Την Τετάρτη 9 Μάη, στις 7 μ.μ., οι ΚΟΒ Κηφισιάς και Ερυθραίας καλούν σε συγκέντρωση στο Ανοιχτό Θέατρο Εργατικών Πολυκατοικιών, με ομιλητή τον Πέτρο Μαρκομιχάλη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Αύριο Παρασκευή:

-- Οι ΚΟ Μεταφορών καλούν στις 7 μ.μ. στο ΕΚΘ, με ομιλητή τον Θανάση Χρηστίδη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κ. Μακεδονίας.

-- Η ΤΟ Ημαθίας καλεί σε εκδήλωση - σύσκεψη στις 8 μ.μ., στο κοινοτικό κατάστημα Επισκοπής Νάουσας. Θα μιλήσει ο Γρηγόρης Κλιγκόπουλος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Η ΚΟΒ Κρήνης καλεί στις 7 μ.μ. στα γραφεία της, με ομιλητή τον Αριστείδη Θάνο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κ. Μακεδονίας.

-- Η ΚΟ Τύπου - Χάρτου καλεί στις 7 μ.μ. στον πολυχώρο «Εν αρχή» στα Λαδάδικα, με ομιλητή τον Ντίνο Βαγγέλη, μέλος της ΕΠ Κ. Μακεδονίας.