ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ
Διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους
Τρίτη 8 Μάη 2018

Σε δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και συμβολική κατάληψη της σχολής τους προχώρησαν το πρωί της περασμένης Παρασκευής οι σπουδαστές της 1ης και 2ης ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στη Θεσσαλονίκη.

Μετά από συνέλευση στο χώρο της σχολής, αποφάσισαν ομόφωνα τη συμβολική κατάληψή της και πορεία προς το ΥΜΑΘ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στη σχολή, με κύριο αίτημα να καταβληθούν τώρα οι μισθοί, καθώς εδώ και 5 ολόκληρους μήνες είναι απλήρωτοι.

Στη μαχητική κινητοποίηση στο ΥΜΑΘ κυριάρχησαν τα συνθήματα «751 βασικό μισθό, γιατί εμείς δεν ζούμε με 200 ευρώ» και «Εδώ, εδώ, με αγώνα ταξικό, γιατί εμείς δεν ζούμε χωρίς μισθό».

Οι σπουδαστές - εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ είναι αποφασισμένοι να μη μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας πότε θα αποφασίσουν οι αρμόδιοι να καταβάλουν τους πενιχρούς μισθούς - χαρτζιλίκι των 200 ευρώ, που ακόμα και αυτοί καθυστερούν να καταβληθούν στην ώρα τους.

Συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα τους σε συνεννόηση με τις υπόλοιπες ΕΠΑΣ της πόλης και τα ταξικά σωματεία του ΠΑΜΕ, που σήμερα βρέθηκαν από το πρωί στο πλάι τους, για να μαζικοποιηθεί ο αγώνας έως ότου πληρωθεί και ο τελευταίος σπουδαστής.