Απαιτούνται μέτρα για τον πεζόδρομο της οδού Μασσαλίας
Τετάρτη 9 Μάη 2018

Για την άσχημη και επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον πεζόδρομο της οδού Μασσαλίας, μπροστά στην είσοδο των πανεπιστημιακών σχολών, το ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Παιδείας και Υγείας.

Οπως σημειώνεται στο κείμενο της Ερώτησης: «Εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα οι φοιτητές, οι καθηγητές και το διοικητικό προσωπικό της Νομικής σχολής και των σχολών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σπουδάζουν και δουλεύουν κυριολεκτικά μία ανάσα δίπλα από την άσχημη και επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον πεζόδρομο της οδού Μασσαλίας, μπροστά στην είσοδο των σχολών.

Οι έμποροι ναρκωτικών "σουλατσάρουν" καθημερινά διακινώντας ουσίες μπροστά στα μάτια εκατοντάδων νέων ανθρώπων χωρίς να τους εμποδίζει κανείς, και με την εγκληματική ανοχή των κρατικών φορέων. Αυτή η κατάσταση προσβάλλει και εξοργίζει κάθε άνθρωπο που καθημερινά έρχεται σε επαφή με τέτοιου είδους περιστατικά.

Επιπρόσθετα, η αδιαφορία των αρμοδίων για τους ανθρώπους που "σβήνουν" στο πάρκο της οδού Μασσαλίας εξαιτίας του εμπορίου θανάτου είναι εκκωφαντική.

Βέβαια, το πρόβλημα στο συγκεκριμένο μέρος δεν προέκυψε ξαφνικά. Τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις βαρύνονται με τεράστιες ευθύνες για όλη αυτήν την κατάσταση, που φυσικά δεν υπάρχει μόνο στον πεζόδρομο της οδού Μασσαλίας αλλά και σε άλλα μέρη στην Αθήνα. Αντί να στηρίξουν και να ενισχύσουν δομές πρόληψης, απεξάρτησης και επανένταξης, τις υποστελεχώνουν, τις υποχρηματοδοτούν, έχοντας ως άξονα τη λογική "περιορισμού της βλάβης", τον συμβιβασμό δηλαδή με το πρόβλημα και όχι τη λύση του».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη και Χρήστος Κατσώτης, που υπογράφουν την Ερώτηση, ζητούν από τους υπουργούς μέτρα για: