ΚΟΜΒΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
Μαχητική κινητοποίηση ενάντια στην κατρακύλα των τιμών παραγωγού
Παρασκευή 11 Μάη 2018

Από την κινητοποίηση στην Αμφιλοχία
Δυναμική κινητοποίηση στον κόμβο Αμφιλοχίας πραγματοποίησαν την Τετάρτη μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι της περιοχής, έπειτα από σχετικό κάλεσμα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ακτίου - Βόνιτσας και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχή πτώση των τιμών παραγωγού στο γάλα και το κρέας

Οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν συμβολικά τον κόμβο και στη συνέχεια διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ.

Η πορεία κατέληξε στο Δασαρχείο, όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον δασάρχη, εκφράζοντάς του τη διαμαρτυρία τους για τις τεράστιες καθυστερήσεις που αντιμετωπίζουν στην αδειοδότηση των σταυλικών τους εγκαταστάσεων. Η κατάσταση αυτή, που έρχεται να προστεθεί στα υπόλοιπα σημαντικά προβλήματα των κτηνοτρόφων της περιοχής, είναι αποτέλεσμα των τεράστιων ελλείψεων στη στελέχωση του Δασαρχείου σε προσωπικό, σε τεχνολογικό και μηχανολογικό εξοπλισμό, πρόβλημα που έχει αναδείξει το ΚΚΕ και με Ερώτηση που έχει καταθέσει στη Βουλή.

Στο πλευρό των κτηνοτρόφων βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος στα δίκαια αιτήματά τους.

Χαιρετισμούς στην κινητοποίηση απηύθυναν ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κατούνας, Πάνος Καλογιάννης, και ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ξηρομέρου, Θεόδωρος Γρίνος, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, Σπύρος Κοτοπούλης.