Μαζική συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη
Παρασκευή 1 Ιούνη 2018

MotionTeam

Ισχυρό μήνυμα απέναντι στην κυβέρνηση, την εργοδοσία και τους ανθρώπους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα έστειλαν χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι, από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες - βιοτέχνες - έμποροι, αγρότες, νέοι και γυναίκες, μέσα από τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη.

Η διαδήλωση ξεκίνησε από το Αγαλμα Βενιζέλου και, με ενδιάμεσο σταθμό το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, κατέληξε έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το σπίτι των εργατών που ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός προσπαθεί να το μετατρέψει σε τσιφλίκι των εργοδοτών.

Η μάχη για την επιτυχία της απεργίας ξεκίνησε νωρίς το πρωί, με τις απεργιακές φρουρές εργαζομένων και σωματείων μπροστά στις πύλες εργοστασίων, εμπορικών καταστημάτων στο κέντρο της πόλης, αλλά και σε επιχειρήσεις Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, όπως ο ΟΤΕ στο Φοίνικα κ.α.

Οι συμβασιούχοι των δήμων, συσπειρωμένοι στο Σωματείο ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση μπροστά στο υπουργείο, απλώνοντας πανό και γράφοντας συνθήματα καταγγελίας των απολύσεων και διεκδίκησης του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Στη συνέχεια, ενώθηκαν με τους χιλιάδες εργάτες άλλων κλάδων στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση πραγματοποίησε ο Πέτρος Σημάδης, πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Χαιρέτισαν επίσης η Φανή Τζούμα, από τις καθαρίστριες σχολικών κτιρίων που τις προηγούμενες μέρες έδωσαν με επιτυχία τη μάχη της 48ωρης απεργίας, και η Ράνια Καπετανγιώργη, πρόεδρος του Συλλόγου Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης.