ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ
Αύριο η μέρα παγκρήτιας δράσης
Τετάρτη 6 Ιούνη 2018

Από τη σύσκεψη σωματείων των νοσοκομείων της Κρήτης, στην οποία αποφασίστηκε η αυριανή συντονισμένη δράση
Μέρα παγκρήτιας δράσης των υγειονομικών είναι η αυριανή, καθώς στα νοσοκομεία της Κρήτης έχουν προγραμματιστεί πολύμορφες δράσεις για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν υγειονομικοί και ασθενείς. Η απόφαση πάρθηκε μετά από την επιτυχημένη σύσκεψη Σωματείων που έγινε στις 23/5, ύστερα από πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

Αιτήματα αιχμής των αυριανών κινητοποιήσεων, μεταξύ άλλων, είναι: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων, όλων των ειδικοτήτων. Οχι στην ομηρία και τον εμπαιγμό των ελαστικά εργαζομένων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Πλήρης και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, επαρκής στελέχωση των τμημάτων και των κλινικών, ώστε να παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας. Ανάκτηση όλων των απωλειών σε μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα. Να μπει τέλος στην αβάσταχτη εντατικοποίηση. Οχι στην αντιδραστική «αξιολόγηση». Αποκλειστικά δημόσιο - δωρεάν σύστημα Υγείας. Καμιά πληρωμή απ' τους ασθενείς.

Συγκεκριμένα, για αύριο προγραμματίζονται τα εξής:

-- Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου (1 μ.μ. - 3 μ.μ.) και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση.

-- Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αγιος Νικόλαος» θα προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση στις 1.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του νοσοκομείου, για την εκτίμηση των κινητοποιήσεων που προηγήθηκαν και για ενημέρωση για την αντιδραστική «αξιολόγηση».

-- Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρεθύμνου θα προχωρήσει σε ενημέρωση των εργαζομένων και των ασθενών για τα οξυμένα προβλήματα στην Υγεία.

Παράλληλα, το πρόγραμμα δράσης, όπως διαμορφώθηκε από την κοινή σύσκεψη των σωματείων, περιλαμβάνει:

-- Παγκρήτια συγκέντρωση στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ στις 14 Ιούνη, στις 11 π.μ.

-- Συγκέντρωση - συναυλία στο Ηράκλειο στις 29 Ιούνη.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Σύσκεψη για τα προβλήματα της Υγείας διοργανώνει αύριο, Πέμπτη, ο Σύλλογος Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών και Εργαστηρίων Βόρειας Ελλάδας, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και καλεί σε συμμετοχή όλα τα Σωματεία Εργαζομένων σε μονάδες Υγείας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με στόχο την οργάνωση κινητοποίησης στις 14 Ιούνη.