ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Σύσκεψη για την κλιμάκωση του αγώνα με στόχο το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής

Οι τελευταίες εξελίξεις με το επικίνδυνο ρήγμα στον ΧΥΤΑ επιβεβαιώνουν την ανάγκη αγωνιστικής επαγρύπνησης

Τετάρτη 13 Ιούνη 2018

«

Κλειστός» μέχρι την Πέμπτη θα παραμείνει ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στη Φυλή, εξαιτίας του ρήγματος που παρουσιάστηκε στο χώρο εναπόθεσης σκουπιδιών από τις έντονες βροχοπτώσεις της περασμένης Κυριακής, το οποίο καθιστά απαγορευτική την κυκλοφορία των απορριμματοφόρων. Το γεγονός αναδεικνύει το πόσο εκρηκτικό είναι το πρόβλημα, με έναν κορεσμένο χώρο, και επιπλέον φέρνει ξανά στην επιφάνεια τις τεράστιες ευθύνες κυβέρνησης, περιφέρειας και δήμων, που με τις ευλογίες τους συνεχίζει να λειτουργεί ο χώρος.

Ο Ενιαίος Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) έχει απευθύνει έκκληση στους πολίτες και τους δήμους για περιορισμό των απορριμμάτων, με την αντιπρόεδρο του ΕΔΣΝΑ, Αφροδίτη Μπιζά, να δηλώνει ότι το κλείσιμο θα ισχύσει «έως την Πέμπτη, οπότε και θα ολοκληρωθούν κάποιες εργασίες σταθεροποίησης του εδάφους στο χώρο εναπόθεσης των απορριμμάτων» από τα οχήματα μεταφοράς τους.

Τα σωματεία και οι φορείς που διοργάνωσαν μεγάλη κινητοποίηση στις 6 Ιούνη, με ανακοίνωσή τους καλούν το λαό και τη νεολαία της περιοχής σε αγωνιστική επαγρύπνηση και κλιμάκωση του αγώνα, με αίτημα να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής και να υπάρξει διαχείριση των σκουπιδιών προς όφελος του λαού. Και καλούν το λαό και τη νεολαία της περιοχής σε αγωνιστική επαγρύπνηση για κλιμάκωση του αγώνα. Γι' αυτόν το λόγο διοργανώνουν νέα σύσκεψη, τη Δευτέρα 18 Ιούνη στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ζεφυρίου (Μπουμπουλίνας & 17ης Νοεμβρίου).

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρουν: «Ιδιαίτερα μετά την τελευταία εξέλιξη που είχαμε στον ΧΥΤΑ Φυλής, με το ρήγμα που δημιουργήθηκε στο χώρο εναπόθεσης σκουπιδιών, το οποίο μεγάλωσε λόγω της νεροποντής που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, με αποτέλεσμα να έχει κλείσει η χωματερή μέχρι την Πέμπτη, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), καλούμε όλα τα σωματεία και τους φορείς της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής να πάρουν μέρος στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Ιούνη. Θα συζητήσουμε την εκτίμηση της κινητοποίησης της 6ης Ιούνη και θα αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα του δίκαιου αγώνα μας.

Τώρα όλοι πιο αποφασιστικά στην πάλη για να διεκδικήσουμε: