ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Απεργία και συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Κυριακή
Σάββατο 23 Ιούνη 2018 - Κυριακή 24 Ιούνη 2018

Απεργούν την Κυριακή 24/6 οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με αιχμή το αίτημα για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας οργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., στην πλατεία στο Μοναστηράκι, ενώ η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης οργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ., στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.

Θα ακολουθήσει νέα απεργία στον κλάδο την Κυριακή 15/7 σε όλη τη χώρα, με την οργάνωση κινητοποιήσεων σε πόλεις και συνοικίες.

Τις απεργιακές κινητοποιήσεις προετοιμάζουν με κοινή δράση κλαδικά και επιχειρησιακά Σωματεία εργαζομένων στο Εμπόριο, Ομοσπονδίες, Ενώσεις και Σωματεία αυτοαπασχολούμενων που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, ενώ στο πλευρό τους βρίσκονται Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ.

Στην Αττική κοινή δράση, συσκέψεις και εξορμήσεις σχεδιάζουν και υλοποιούν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Την κινητοποίηση στο Εμπόριο στηρίζει και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση της Κυριακής.

Να σημειωθεί ότι φέτος εφαρμόζεται για δεύτερη χρονιά ο νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που προβλέπει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές από το Μάη μέχρι τον Οκτώβρη, σε μια σειρά περιοχών της Αττικής και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ η Κυριακή 15/7 περιλαμβάνεται σε αυτές που προβλέπεται το άνοιγμα των καταστημάτων σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων.