ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σάββατο 7 Ιούλη 2018 - Κυριακή 8 Ιούλη 2018

Η πρόταση του ΚΚΕ για την εξόρυξη χρυσού στη βορειοανατολική Χαλκιδική και την αξιοποίηση συνολικά του ορυκτού πλούτου παρουσιάστηκε σε ειδική θεματική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, την Τρίτη 19 Ιούνη, στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των 100χρονων του Κόμματος.

Κεντρικοί εισηγητές στην εκδήλωση ήταν οι: Σωτήρης Αβραμόπουλος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ζιώγας, επίκουρος καθηγητής Χημείας, πρώην περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και Ορέστης Βέρτκας, μέλος του Τομεακού Γραφείου Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας.

Παρεμβάσεις έκαναν ο Κυριάκος Παρθενιάδης, Γραμματέας της ΤΟ Χαλκιδικής του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στην πείρα από την παρέμβαση του Κόμματος στην περιοχή της Β/Α Χαλκιδικής. Επίσης, ο Κώστας Παπαζάχος, σεισμολόγος, καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, ο Βασίλης Λεκίδης, διευθυντής ερευνών στο ΙΤΣΑΚ και πρόεδρος της Διαρκούς Ομάδας Εργασίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ, ο Χρήστος Ζαφειρούδας, πρόεδρος του Σωματείου Μεταλλωρύχων Υπόγειων Στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας, και η Φρόσω Δημητριάδου, από την Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη.