ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ COSMOTE - e VALUE
Με επιτυχία η παράσταση διαμαρτυρίας για υπογραφή ΣΣΕ
Πέμπτη 19 Ιούλη 2018

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο κτίριο του Κεραμεικού
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες η δίωρη παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην «Cosmote - e Value» στο κτίριο του Κεραμεικού, για την υπογραφή τώρα Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην επιχείρηση.

Οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν θετικά στο αγωνιστικό κάλεσμα των Σωματειακών Επιτροπών του ΣΕΤΗΠ στον όμιλο ΟΤΕ, οι οποίες προβάλλουν την ανάγκη να υπογραφεί τώρα ΣΣΕ και η μάχη αυτή να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων. Η πρωτοβουλία αυτή ήταν απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων, καθώς η εργοδοσία δεν είχε απαντήσει στο εξώδικο του ΣΕΤΗΠ από τις 26 Ιούνη για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για Συλλογική Σύμβαση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΤΗΠ ζήτησε συνάντηση με την εργοδοσία, η οποία όμως το αρνήθηκε, όπως αρνήθηκε και να ορίσει συνάντηση για το ζήτημα της ΣΣΕ. Απέναντι σε αυτήν τη στάση της εργοδοσίας, οι εργαζόμενοι προειδοποίησαν πως αν δεν υπάρξει, άμεσα, ορισμός συνάντησης για την έναρξη διαπραγματεύσεων για την υπογραφή ΣΣΕ, τότε δεν θα περιοριστούν σε μια παράσταση διαμαρτυρίας, αλλά θα κλιμακώσουν την πάλη τους. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την παρουσία της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, η οποία είχε κληθεί από την εργοδοσία.

Το πλαίσιο αιτημάτων που προβάλλει το ΣΕΤΗΠ για ενιαία ΣΣΕ στην «Cosmote - e Value», μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει: Μία ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενος στον όμιλο, που θα εξισώνει τους νέους με τους παλιούς εργαζόμενους προς τα πάνω. Κατάργηση όλων των διαχωρισμών σε νέους - παλιούς, ενοικιαζόμενους κ.ά. Υπογραφή ΣΣΕ στην «e Value» που θα αφορά το σύνολο των εργαζομένων. Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε 8ωρες. Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας (μειωμένη απασχόληση, ορισμένου χρόνου, ενοικιαζόμενοι κ.τ.λ.). Μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων κ.ά.

Κάλεσμα εγρήγορσης και οργάνωσης στους εργαζόμενους της «Cyta»

Στο μεταξύ, με αφορμή τη συνάντηση της διοίκησης της «Vodafone» με το Σωματείο Εργαζομένων στη «Cyta», ύστερα από την εξαγορά της «Cyta» από τη Vodafone, η «Ταξική Ενότητα» Εργαζομένων στη «Cyta» καλεί τους εργαζόμενους να μην εφησυχάζουν, αλλά να οργανωθούν στο σωματείο και στο κλαδικό συνδικάτο, το ΣΕΤΗΠ, και να απαιτήσουν: «Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, να μη γίνει καμία βλαπτική μεταβολή, να εξισωθούν τα δικαιώματά μας προς τα πάνω, συνολικά και ανά τμήμα, διασφάλιση με ΣΣΕ. Αυτό ως βάση για να διεκδικήσουμε διεύρυνσή τους με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας και όχι τις ανάγκες που έχουν τα μονοπώλια για να συνεχίζουν την κερδοφορία τους».

Τέλος, η «Ταξική Ενότητα» καλεί τη διοίκηση του Σωματείου να συγκαλέσει άμεσα Γενική Συνέλευση.