ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Οι αντιλαϊκοι στόχοι θα πιάνονται
Πέμπτη 19 Ιούλη 2018

Eurokinissi

Να διαμορφώσει στο λαό κλίμα αναμονής και προσμονής φιλολαϊκών παρεμβάσεων επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ταυτόχρονα υποδαυλίζει από κοινού με τη ΝΔ τη βολική σκανδαλολογία του αποπροσανατολισμού από τη στρατηγική τους σύμπλευση σε αντιλαϊκή κατεύθυνση.

Χαρακτηριστικές είναι οι χτεσινές παρεμβάσεις κυβερνητικών και κομματικών στελεχών, όπως του Δ. Τζανακόπουλου στον «ΑΝΤ1», όπου επανέλαβε μεταξύ άλλων την κοροϊδία γύρω από την αύξηση του κατώτατου μισθού, όταν είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να διατηρήσει ανέπαφο το πλαίσιο καθορισμού του, αλλά και την αθλιότητα του «υποκατώτατου μισθού». Αλλωστε, δεν πέρασε και πολύς καιρός απ' όταν η κυβέρνηση απέρριπτε την πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ, που προέβλεπε την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να αναπαράξει τις κάλπικες προσδοκίες, αξιοποίησε τον «δημοσιονομικό χώρο» που εξασφαλίζει η κυβέρνηση μέσα από το στράγγισμα του λαϊκού εισοδήματος. Η επιστροφή μερικών ψίχουλων στα πιο ακραία θύματα αυτής της πολιτικής προπαγανδίστηκε προκλητικά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ως «στοχευμένη κοινωνική στήριξη». Και επειδή τα πλεονάσματα που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση θα συνεχίσουν να ματώνουν για χρόνια το λαό, η κυβέρνηση παρουσιάζει ως «μόνιμα» τα «μέτρα ελάφρυνσης»...

Οσο για τις συντάξεις, όπου η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να καταργήσει την «προσωπική διαφορά» και να εξαφανίσει το ΕΚΑΣ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναπαράγοντας τη γνωστή απάτη υποστήριξε ότι «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά».

Ωστόσο, σημείωσε με νόημα ότι «οι στόχοι θα καλύπτονται, θα επιτυγχάνονται», ομολογώντας πως «έχουμε μια δέσμευση να τηρούμε τον στόχο του 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος και για το 2019. Αυτός ο στόχος θα τηρηθεί (...) από τον Αύγουστο του 2018 περνάμε σε μια νέα μέρα. Αυτό σημαίνει ότι δεν επιστρέφουμε στο παρελθόν. Δεν επιστρέφουμε στη λογική της σπατάλης του δημόσιου χρήματος. Θα έχουμε μια συνετή δημοσιονομική πολιτική στη βάση των στόχων του προγράμματος», ανέφερε, λέγοντας με άλλα λόγια ότι όσα έχασε ο λαός τα τελευταία χρόνια πρέπει να θεωρούνται «περασμένα - ξεχασμένα» και ότι η επίτευξη των στόχων ανάκαμψης αυτών προϋποθέτει μονιμοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων και της αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος.

Συνέχεια στη σκανδαλολογία

Ρίχνοντας νερό στο μύλο της σκανδαλολογίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιδίδεται σε συκοφαντίες σε βάρος της οικογένειας του πρωθυπουργού, επειδή «βρίσκεται πραγματικά σε ένα πολιτικό αδιέξοδο. Το αφήγημά της έχει καταρρεύσει». Απέδωσε μάλιστα την «έλλειψη ψυχραιμίας» της ΝΔ στο ότι η κυβέρνηση «ολοκληρώνει τον κύκλο του προγράμματος», δηλαδή τη βρώμικη αποστολή που άφησε στη μέση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολούθως αναμόχλευσε όλη την μπόχα των σκανδάλων που αναδίδει το σύστημα, που από κοινού με τη ΝΔ υπηρετούν, όπως της «Novartis», του ΚΕΕΛΠΝΟ κ.λπ.

Ερωτηθείς σχετικά με τις εκλογές, επανέλαβε ότι «η τετραετία θα ολοκληρωθεί», σημειώνοντας ότι έτσι έχει δηλώσει και ο Π. Καμμένος!

«Επικοινωνιακό αντιπερισπασμό» χρέωσε στη ΝΔ και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης, μιλώντας στο ρ/σ «Παραπολιτικά», όπου εμφανίστηκε βέβαιος για την αθωότητα των αδερφών του πρωθυπουργού. Σε ό,τι αφορά στις συντάξεις, ισχυρίστηκε κι αυτός ότι η μείωσή τους μπορεί να αποφευχθεί μέσω «μιας διαπραγμάτευσης», υπό τον όρο πάντα τήρησης του στόχου για 3,5% πλεόνασμα.