Τελευταίο «αντίο» στον σ. Νίκο Ματζιάρη
Παρασκευή 20 Ιούλη 2018

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης κηδεύτηκε χτες στην Κερασιά Θεσσαλονίκης ο σ. Νίκος Ματζιάρης, που πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 52 χρόνων. Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, συναγωνιστές, με μεγάλη θλίψη αποχαιρέτησαν τον ακριβό σύντροφο, αδερφό και φίλο, που «έφυγε» πρόωρα και ξαφνικά από τη ζωή.

Οι σύντροφοί του στάθηκαν τιμητική φρουρά γύρω από τη σορό του.

Ο Νίκος Ματζιάρης σπούδασε Φιλολογία και από μικρός μπήκε στην οργανωμένη κομματική ζωή. Δίδαξε σε Γυμνάσια και Λύκεια. Δραστηριοποιήθηκε στους Συλλόγους Εκπαιδευτικών και στο κίνημα των αναπήρων. Διατέλεσε μέλος του Συμβουλίου Πόλης της ΚΝΕ την περίοδο της ανασυγκρότησης μετά τις αντεπαναστατικές ανατροπές και αργότερα μέλος του Γραφείου της Οργάνωσης Εκπαιδευτικών του ΚΚΕ.

Εκ μέρους της ΤΟ Εκπαιδευτικών Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στον τελευταίο αποχαιρετισμό, ο Γιάννης Νοτάκης σημείωσε: «Ο σύντροφος Νίκος, παρά τη φυσική του αδυναμία που τον ανάγκαζε να λυγίζει ελαφρά τα πόδια, στη ζωή περπάτησε ορθοστατών και ορθοβαδίζων.

Είχε την αμέριστη αγάπη των μαθητών του, που κάθε φορά στο τέλος του μαθήματος τον περιτριγύριζαν για να μάθουν περισσότερα για την Ιστορία αυτού του τόπου, για όσα κρύβουν τα βιβλία της Ιστορίας και το εκπαιδευτικό σύστημα και για όσα ο ίδιος αποκάλυπτε σπάζοντας την καθεστηκυία τάξη του αστικού σχολείου, ξεπερνώντας τη διδακτέα ύλη και την αστική ιστοριογραφία.

Είχε μαχητική αντίληψη για την αναγκαιότητα ύπαρξης του κομμουνιστικού κινήματος. Ολοι θυμούνται τη διαπαιδαγωγητική του στάση και θέση. Τη διάθεσή του να εξηγεί πράγματα στους νέους συντρόφους αλλά και στους μεγαλύτερους όταν η ανάγκη το απαιτούσε. Δεν άφησε ποτέ κάτω τα ιδεολογικά και πολιτικά του όπλα. Πολέμησε για την ανασύνταξη του Κόμματος και του κινήματος. Ηταν ένας δυνατός μαχητής. Αντλούσαμε δύναμη απ' αυτόν.

Ηταν ο ορισμός του αγωνιστή της ζωής, ο ορισμός της αισιοδοξίας μπροστά στα εμπόδια που μπορεί να βάζει η ζωή στον καθένα μας.

Σύντροφε Νίκο, ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει. Σου δίνουμε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε αυτό που αγαπούσες να κάνεις, να αγωνιζόμαστε».

Η ΤΟ Εκπαιδευτικών Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ν. Ματζιάρη.