Κάθε Δευτέρα στο Χαϊδάρι
Σάββατο 18 Αυγούστου 2018 - Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Από την ταινία «Η Διεθνής»
Ο δήμος Χαϊδαρίου, επίσης, προβάλλει κάθε Δευτέρα, στον θερινό κινηματογράφο «Κατερίνα», δωρεάν ταινίες.

Τη Δευτέρα 20 Αυγούστου, στις 21.00, θα προβληθεί η ταινία «Επίσημη Ιστορία» (1985) του Λουίς Πουένσο.

Αργεντινή, 1983. Η Αλίσια διδάσκει Ιστορία σε ένα σχολείο στο Μπουένος Αϊρες. Τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική της ζωή, είχε πάντοτε αποδεχτεί την «επίσημη εκδοχή», μέχρι που υποψιάζεται ότι η Γκάμπι, το κορίτσι που έχει υιοθετήσει, είναι ίσως η κόρη ενός «εξαφανισμένου», ενός από τα χιλιάδες θύματα που βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν από τη χούντα του Πινοσέτ. Και τότε ξεκινά ένα επώδυνο και πεισματικό ταξίδι αναζήτησης της αλήθειας - ένα ταξίδι στο οποίο κινδυνεύει να χάσει τα πάντα.

Πρωταγωνιστούν: Χέκτορ Αλτέριο, Νόρμα Αλεάντρο, Ανάλια Κάστρο.

Τη Δευτέρα 27 Αυγούστου θα προβληθεί η τουρκική ταινία «Διεθνής» (2006), των Σίρι Σουρένια Οντερ και Μουχαρέμ Γκουλμέζ.

Μια γλυκόπικρη ιστορία, που μας ταξιδεύει στο Αντιγιανάν, ένα χωριό της Τουρκίας, στα χρόνια της στρατιωτικής δικτατορίας, αφού βρισκόμαστε στο 1982.

Μια ομάδα ντόπιων, αυτοδίδακτων μουσικών βγάζουν τα προς το ζην παίζοντας σε γάμους και πανηγύρια. Ο στρατιωτικός διοικητής της περιοχής αποφασίζει να δημιουργήσει μια «μοντέρνα ορχήστρα» και επιτάσσει τον βιολιστή Αμπουζέρ και την ορχήστρα του για μια τελετή υποδοχής των μελών του Συμβουλίου, που θα επισκεφτούν την πόλη στην επέτειο του πραξικοπήματος της 12ης Σεπτέμβρη.


Ο Χαϊντάρ, κομμουνιστής φοιτητής στο πανεπιστήμιο, ετοιμάζει μια διαδήλωση και μαζί με την κόρη του Αμπουζέρ, την Γκιουλεντμάν, ηχογραφούν τον ύμνο της Κομμουνιστικής Διεθνούς. Ο Αμπουζέρ, ακούγοντας την ηχογράφηση, μέσα στην άγνοιά του, αποφασίζει να προτείνει το σκοπό της «Διεθνούς» στον στρατιωτικό διοικητή για την επίσημη τελετή. Εκείνος, επίσης από άγνοια, δέχεται ενθουσιασμένος. Οταν έρχεται η «πολυπόθητη» μέρα της επίσημης τελετής, ο Αμπουζέρ και η ορχήστρα μπροστά στους στρατηγούς και στους πολίτες του χωριού αρχίζουν και παίζουν το ρυθμό της Γης των Κολασμένων. Ομως, κάποιος τον αναγνωρίζει...