Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία
Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Eurokinissi

Ο εφιάλτης του 2007 ζωντάνεψε για άλλη μια φορά χτες στην Ηλεία
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν χτες οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία, καθώς η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή Δαφνιώτισσα ήταν ανεξέλεγκτη. Στο σημείο επιχειρούσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 30 οχήματα, 90 πυροσβέστες και 3 τμήματα πεζοπόρο. Μέχρι τη δύση του ηλίου, στην επιχείρηση κατάσβεσης συνέδραμαν και τέσσερα εναέρια μέσα.

Προς το παρόν, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, παρότι νωρίτερα υπήρξε εισήγηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την ασφαλή απομάκρυνση των ευπαθών ομάδων. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ηλιδας, στο μέτωπο της Δαφνιώτισσας εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα τέσσερις εστίες φωτιές, γεγονός το οποίο κατέστησε αδύνατη την έγκαιρη κατάσβεσή τους. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται και μία δεύτερη πυρκαγιά, κοντά στο χωριό Γεράκι, στην Αμαλιάδα. Ωστόσο, εκεί η κατάσταση, όπως τονίζει ο δήμαρχος Ηλιδας, «δείχνει να ελέγχεται».

Επισημαίνεται πως για σήμερα Τρίτη υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια) και Αττικής, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ειδικότερα, για αυτές τις δύο Περιφέρειες η κατηγορία κινδύνου είναι 4.

Η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού και η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.