ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Σήμερα το γλέντι αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ
Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Από τις εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς για την αποψινή εκδήλωση
Λαϊκό γλέντι αλληλεγγύης οργανώνει σήμερα το ΠΑΜΕ στα Γιάννενα, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Η εκδήλωση, που διοργανώνεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, είναι ένα έμπρακτο βήμα ταξικής αλληλεγγύης.

«Στόχος είναι να συγκεντρώσουμε τα απαραίτητα έσοδα για τη λειτουργία των λαϊκών μαθημάτων για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, οικονομικής ενίσχυσης των πυρόπληκτων της Αττικής και συνολικά της δράσης των σωματείων», αναφέρει το ΠΑΜΕ στην 4σέλιδη ανακοίνωσή του, με την οποία προχωρά σε εξορμήσεις.

«Κανένας μόνος, κανένας ανοργάνωτος» είναι το κάλεσμα που απευθύνει, τονίζοντας ότι αλληλεγγύη είναι και «να μάχεσαι για σωματεία μαζικά, αποκούμπι κάθε εργάτη, κόντρα στα συμφέροντα της εργοδοσίας».

Το κάλεσμα στην εκδήλωση και η συζήτηση γύρω από το περιεχόμενό της έχει φτάσει πλατιά στους εργαζόμενους, μέσα από εξορμήσεις σε βιομηχανικούς χώρους της περιοχής, εργοστάσια στον κλάδο Τροφίμων και Ποτών, αλυσίδες σούπερ μάρκετ, εμπορικά καταστήματα, οικοδομικά έργα. «Δίκαιη ανάπτυξη σε ένα σύστημα εκμετάλλευσης δεν μπορεί να υπάρξει», τονίζει το ΠΑΜΕ. Στις σελίδες της ανακοίνωσης παρουσιάζει στοιχεία για τα κέρδη των πέντε μεγαλύτερων βιομηχανιών της Ηπείρου, παρουσιάζοντας τις συνθήκες εντατικοποίησης, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τη δουλειά χωρίς ρεπό που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Η ανταπόκριση που συναντούν τα μέλη των σωματείων είναι πολύ θετική. Προετοιμάζοντας το γλέντι, έχουν συγκεντρώσει προσφορές για την επιτυχία του, από εργαζόμενους που προσφέρουν ενίσχυση από το υστέρημά τους για την επιτυχία της πρωτοβουλίας, αλλά και από αυτοαπασχολούμενους και μικρομαγαζάτορες, που προσφέρουν απαραίτητα είδη για την εκδήλωση. Συζητώντας με τους εργαζόμενους, έντονο είναι το ενδιαφέρον για την πρωτοβουλία οργάνωσης μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας. Ιδιαίτερο κάλεσμα έχουν απευθύνει οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι θα έχουν και τον δικό τους χώρο στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

Αλλες πρωτοβουλίες

-- Γλέντι αλληλεγγύης οργανώνουν αύριο Παρασκευή οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στην Ηγουμενίτσα, στις 9 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου.

-- Το νεοσύστατο Σωματείο Εργαζομένων στην «ΣΕΛΕΚΤ ΣΕΡΒΙΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ» Αττικής διοργανώνει συναυλία αύριο Παρασκευή, στις 9 μ.μ., στα Ξύλινα στην Καισαριανή, για την οικονομική του ενίσχυση.