ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Να καλυφθούν όλα τα κενά που υπάρχουν ακόμα και τώρα στα σχολεία!

Ανακοίνωση για τις προσλήψεις αναπληρωτών - συμβασιούχων εκπαιδευτικών και με αφορμή τους προκλητικούς πανηγυρισμούς της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχουν κενά

Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2018

Τις ανάγκες για κάλυψη όλων των κενών, μέτρα στήριξης των αναπληρωτών, κάλυψη των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, για 25.000 μόνιμους διορισμούς για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων, προβάλλει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ απέναντι στους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για τις προσλήψεις αναπληρωτών. Οπως αναφέρει το ΠΑΜΕ:

«Λίγο πριν χτυπήσει το "πρώτο κουδούνι", η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόσληψη χιλιάδων συμβασιούχων - αναπληρωτών για να καλύψει ένα μέρος των τεράστιων κενών που υπάρχουν στα σχολεία. Είναι οι ίδιοι εκπαιδευτικοί που πριν από λίγους μήνες απολύθηκαν από την κυβέρνηση.

Ακόμα και αυτήν τη στιγμή στη Δευτεροβάθμια δεν έχει καλυφθεί σχεδόν το 50% των κενών, στην Πρωτοβάθμια πάνω από το 20% και στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση το 35%.

Ο μεγάλος αριθμός συμβασιούχων εκπαιδευτικών φέρνει στην επιφάνεια, για άλλη μια χρονιά, τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε μόνιμο προσωπικό. Η αλήθεια είναι ότι χωρίς αυτούς τους αναπληρωτές τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση προκλητικά πανηγυρίζει, μιλά για "κανονικότητα" και προσπαθεί να εξαπατήσει τους εργαζόμενους.

Είναι πρόκληση, όταν πάνω από 30 χιλιάδες συνάδελφοι έχουν αποχωρήσει τα τελευταία χρόνια από την Εκπαίδευση, να έχουν γίνει μόνο 100 μόνιμοι διορισμοί την τελευταία τριετία. Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ τήρησαν μέχρι κεραίας τους μνημονιακούς νόμους για πάγωμα των διορισμών στην Εκπαίδευση και μετά έχουν το θράσος να μιλάνε και για τέλος των μνημονίων.

Δεν μπορεί να περηφανεύεται η κυβέρνηση όταν η δήθεν κανονικότητα στηρίζεται στις διαλυμένες ζωές χιλιάδων συμβασιούχων, που είναι υποχρεωμένοι μέσα σε δυο μέρες να παρουσιαστούν από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη, όταν χωρίς καμία οικονομική στήριξη φορτώνονται τα τεράστια έξοδα μετακίνησης, όταν δεν μπορούν να βρουν ούτε σπίτι ειδικά στις τουριστικές περιοχές, όταν στερούνται στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα όπως π.χ. οι μωρομάνες να είναι μαζί με τα παιδιά τους.

Αλήθεια, πόσο περήφανη είναι η κυβέρνηση για το μπάχαλο που δημιούργησε, ξεχνώντας να συμπεριλάβει ολόκληρες περιοχές στο σύστημα πρόσληψης, ή πόσο περήφανη είναι για τις περσινές εικόνες ντροπής, όπου συνάδελφοί μας κοιμούνταν στις παραλίες με sleeping bags.

Εδώ και τώρα:

Κάλυψη των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας!

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων - αναπληρωτών εκπαιδευτικών!».