NATIONS LEAGUE
Στο Ταλίν η πρεμιέρα της Εθνικής
Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2018

Eurokinissi

Αισιόδοξος για την πορεία της Εθνικής στο Nations League εμφανίστηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μίκαελ Σκίμπε
Στο καλό ξεκίνημα στο Nations League στοχεύει η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου αύριο Σάββατο στο Ταλίν με αντίπαλο την Εσθονία (21.45 - Epsilon TV/Cosmote Sports 1). Η νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA αποσκοπεί στην αντικατάσταση των διεθνών φιλικών αγώνων με ένα προϊόν με περισσότερο ανταγωνισμό, άρα και μεγαλύτερη εμπορική αξία.

Η Ελλάδα συμμετέχει στον 2ο όμιλο της 3ης κατηγορίας (League C), όπου εκτός από την Εσθονία θα έχει επίσης ως αντιπάλους τη Φινλανδία και την Ουγγαρία. Στόχος της Εθνικής είναι η πρωτιά στον όμιλο, που οδηγεί σε άνοδο στην αμέσως υψηλότερη κατηγορία (Β) αλλά και σε συμμετοχή στα πλέι οφ της διοργάνωσης, μέσω των οποίων θα δοθούν τέσσερις θέσεις πρόκρισης στο Euro 2020.

Στον αυριανό αγώνα η Εθνική καλείται να αποδείξει το ρόλο του φαβορί και να ξεκινήσει νικηφόρα τις υποχρεώσεις της. Σύμμαχος της Ελλάδας θεωρείται και η πολύ καλή παράδοσή της στις μέχρι τώρα αναμετρήσεις με την Εσθονία (2 νίκες - 2 ισοπαλίες), την ώρα που η ομάδα δείχνει να βρίσκεται σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μίκαελ Σκίμπε ξεκαθάρισε πως στόχος της Εθνικής είναι η άνοδος στη League B και η διεκδίκηση μιας θέσης για το Εuro 2020, σπεύδοντας πάντως να διευκρινίσει ότι οι αντίπαλοι χρήζουν μεγάλης προσοχής. Ο Γερμανός κόουτς εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από το αγωνιστικό επίπεδο των παικτών που κλήθηκαν στην αποστολή (οι οποίοι, αξίζει να σημειωθεί, έχουν όλοι ενεργούς ρόλους στις ομάδες τους, κάτι που είχε γίνει σπάνιο στην Εθνική) και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας.

Ο Σκίμπε προέβλεψε δυνατό αγώνα και έδειξε να προσανατολίζεται σε ένα επιθετικό σχήμα, προκειμένου να διασπάσει την αμυντική διάταξη που περιμένει από τους γηπεδούχους. Το ευχάριστο για τον ομοσπονδιακό τεχνικό είναι ότι οι τραυματίες Ζέκα και Μπακάκης τις τελευταίες μέρες βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση, αυξάνοντας τις πιθανότητες χρησιμοποίησής τους κόντρα στην Εσθονία, έστω και ως λύσεις απ' τον πάγκο.