ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Παρέμβαση για τις δεκάδες απολύσεις στην ΑΛΟΥΜΙΛ
Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2018

Από παλιότερη εξόρμηση του ΠΑΜΕ στο εργοστάσιο της ALUMIL
Εξόρμηση - παρέμβαση στη βιομηχανία ΑΛΟΥΜΙΛ, που βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Κιλκίς, πραγματοποίησε η Επιτροπή Αγώνα Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας, αντιδρώντας στις μαζικές απολύσεις περίπου 40 εργαζομένων στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία. Παράλληλα, εκλεγμένοι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, σε ΓΣΕΕ και Ομοσπονδία Μετάλλου προχώρησαν σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας στο Κιλκίς.

Στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Αγώνα Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πανηγυρίζει για τη δήθεν έξοδο από τα μνημόνια, η εργοδοσία της ΑΛΟΥΜΙΛ, όπως και το σύνολο των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αξιοποιεί όλα τα μέτρα των μνημονίων (όπως οι ομαδικές απολύσεις και η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων), με στόχο τη βελτίωση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς της.

Ο όμιλος ΑΛΟΥΜΙΛ φορτώνει τις αυξομειώσεις της παραγωγής και τα προβλήματα αποπληρωμής των δανείων της στις πλάτες δεκάδων συναδέλφων μας, πετώντας τους στην ανεργία. Είναι δηλαδή ένα ακόμη κλασικό παράδειγμα επιχείρησης η οποία αφού για χρόνια γιγαντώθηκε και επεκτάθηκε ξεζουμίζοντας τους εργαζομένους της, τώρα πλέον σταθερά επιδιώκει να έχει εργαζόμενους - λάστιχο, που θα τους εκμεταλλεύεται σαν σύγχρονους σκλάβους, προσλαμβάνοντας και απολύοντας τους όποτε έχει δουλειά. Αυτή είναι η "δίκαιη ανάπτυξη" κυβέρνησης και εργοδοσίας!

Είναι καιρός να δοκιμάσουμε το δρόμο του αγώνα, της συλλογικής οργάνωσης και διεκδίκησης! Οι συνάδελφοί μας που το προσπάθησαν στο κάτεργο της "Cosco" στο λιμάνι του Πειραιά κατάφεραν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την εργοδοσία, παλεύοντας μέσα από κινητοποιήσεις την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις και δικαιώματα. Το ίδιο και οι συνάδελφοί μας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, όπου υπέγραψαν κλαδική Σύμβαση με αυξήσεις!».

Η Επιτροπή Αγώνα καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για: Επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων. Ανάκληση όλων των απολύσεων. Επαναφορά και υπογραφή των κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας, αναπλήρωση των απωλειών των εργαζομένων. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ. Οχι στις ατομικές συμβάσεις. Μόνιμη - σταθερή δουλειά για όλους. Οι δημοτικές αρχές του νομού Κιλκίς και οι αρμόδιοι φορείς να πάρουν άμεσα μέτρα ανακούφισης των απολυμένων και των οικογενειών τους. Να μη γίνεται καμία διακοπή σε ΔΕΗ, ΔΕΥΑΚ, τηλεπικοινωνίες. Αμεσα κυβέρνηση και αρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν στην καταβολή έκτακτης ενίσχυσης 1.000 ευρώ στους απολυμένους.