Ψηφίσματα καταδίκης από μαζικούς φορείς
Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2001

«Αυτές τις μέρες ολόκληρη η ανθρωπότητα συγκλονίζεται από έναν άδικο πόλεμο που έχει εξαπολυθεί από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τους Ευρωπαίους συμμάχους τους εναντίον του λαού του Αφγανιστάν, με πρόσχημα το χτύπημα της τρομοκρατίας. Ολοι μαζί ανατρέπουν το διεθνές δίκαιο και προσπαθούν να επιβάλουν το δίκιο του ισχυρού». Τις παραπάνω επισημάνσεις καταγράφουν στο ψήφισμά τους, το οποίο συνέταξαν και ενέκριναν, κατά τη διάρκεια του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου που έγινε στην Ελευσίνα στις 18 Οκτώβρη, ο Δήμος Ελευσίνας, η Επιτροπή Αγώνα για τα δημοκρατικά Δικαιώματα και τις Λαϊκές Ελευθερίες και η Επιτροπή Ειρήνης Ελευσίνας,

Η ελληνική κυβέρνηση, υπογραμμίζουν σ' άλλο σημείο, από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό τους, παρέχοντας διευκολύνσεις μέσω των αμερικάνικων βάσεων και δηλώνοντας ότι είναι έτοιμη να παράσχει ό,τι της ζητήσουν. Παράλληλα, ομολογεί πια ανοιχτά ότι είναι έτοιμη να εκχωρήσει κυριαρχικά της δικαιώματα στην ΕΕ στο όνομα της ασφάλειας των πολιτών. Αυτό σημαίνει ότι η χώρα μας και η ευρύτερη περιοχή μπορεί να είναι στόχος αντιποίνων με ολέθριες συνέπειες για το λαό μας.

Ο ελληνικός λαός όπως και ολόκληρη η ανθρωπότητα, όλος ο λαός του Θριασίου και της Μεγαρίδας, τονίζουν αμέσως μετά, ο οποίος έχει και πρόσθετους λόγους να ανησυχεί, λόγω της επικινδυνότητας της περιοχής, υψώνει φωνή διαμαρτυρίας και αγωνίζεται για να σταματήσουν αμέσως οι βομβαρδισμοί στο Αφγανιστάν και ο πόλεμος, για να ματαιωθούν τα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους της ΕΕ που προκαλούν αποσταθεροποίηση, ανασφάλεια και εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τη διεθνή ειρήνη.

Και καταλήγουν: «Διατρανώνουμε τη θέλησή μας να αγωνιστούμε για να παρθούν ενωτικές και αγωνιστικές πρωτοβουλίες, από ολόκληρο το μαζικό λαϊκό κίνημα της περιοχής μας, με στόχο το δυνάμωμα της πάλης μας, για το σταμάτημα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για τη σταθερότητα, την ασφάλεια, την ειρήνη, στην πατρίδα μας και ολόκληρο τον κόσμο».

- Το ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΟΚΑ Ν. Φιλαδέλφειας, Ν. Χαλκηδόνας, Μεταμόρφωσης και Ηρακλείου Αττικής με ομόφωνο ψήφισμά του εκφράζει τη θλίψη του για τα αθώα θύματα της 11ης του Σεπτέμβρη και καταδικάζει κάθε είδους τρομοκρατικών χτυπημάτων με επιθέσεις αυτοκτονίας ή με πολέμους.

Τα θύματα είναι θύματα όποια κι αν είναι, τονίζεται στο ψήφισμα, όποιος κι αν τα δημιουργεί, με επιθέσεις αυτοκτονίας ή με έξυπνες βόμβες. Διαπιστώνουμε ότι ο πόλεμος που ξεκίνησε στο Αφγανιστάν είναι πόλεμος οικονομικών συμφερόντων που από καιρό γύρευαν την αιτία οι Αγγλοαμερικανοί.

Ο μεγαλύτερος τρομοκράτης, καταλήγουν οι συνταξιούχοι με έμφαση, είναι εκείνος που έχει τη δύναμη και τα όπλα και τα χρησιμοποιεί για τα δικά του συμφέροντα. Γι' αυτό ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση να μη συμμετέχει με οποιονδήποτε τρόπο σ' αυτόν τον πόλεμο που ξεκίνησαν Αμερικάνοι, ΝΑΤΟ και ΕΕ για τον έλεγχο των πετρελαιαγωγών.