Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008 - αριθ. φύλλου: 10143

63 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Ολοι αύριο Πέμπτη στις 7.30 μ.μ. στην Ακρόπολη
  • Οι λαοί δεν πρέπει να ξεχάσουν το φρικιαστικό ιμπεριαλιστικό έγκλημα του πυρηνικού βομβαρδισμού της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι. Οσο υπάρχει ο ιμπεριαλισμός, θα παραμένει θανάσιμος και αδίστακτος εχθρός των λαών.
  • Η ΕΕΔΥΕ καλεί το λαό της Αθήνας και του Πειραιά αύριο, Πέμπτη, 7 Αυγούστου και ώρα 7.30 μ.μ., στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
  • Σήμερα Τετάρτη 6 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, στο Αγαλμα του Βενιζέλου, η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.

ΣΕΛ.  3

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΕΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ στο βωμό του κεφαλαίου

Εφτά οικοδόμοι εγκλωβίστηκαν σε βάθος 1.400 μέτρων, όταν το τούνελ γέμισε καπνούς από την ανάφλεξη οχήματος. Επιβεβαιώνονται οι προειδοποιήσεις των ταξικών δυνάμεων για την ανάγκη λήψης κάθε αναγκαίου μέτρου για την προστασία της ζωής των εργαζομένων

Δέκα σχεδόν μέρες μετά το φονικό στο Πέραμα, χτες, εφτά οικοδόμοι γλίτωσαν από του χάρου τα δόντια, καθώς πάλευαν για το μεροκάματο στα έργα διάνοιξης σήραγγας για την εκτροπή του Αχελώου, στην περιοχή Αγορασιά Καρδίτσας. Φορτηγό που βρισκόταν μέσα στο τούνελ πήρε φωτιά, εγκλωβίζοντας τους εργάτες μέσα σε πυκνό καπνό, σε βάθος 1.400 μέτρων. Χρειάστηκαν τέσσερις ολόκληρες ώρες για να δουν οι εργαζόμενοι ξανά το φως της μέρας.

Τα αναπάντητα ερωτήματα για πλευρές του «ατυχήματος» επιβεβαιώνουν τον αυξημένο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους τόπους δουλειάς και ιδιαίτερα σε εργοτάξια τέτοιας μεγάλης επικινδυνότητας, όπως είναι τα έργα διάνοιξης σηράγγων, που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα. Εκεί όπου, όπως πάμπολλες φορές έχουν αναδείξει η Ομοσπονδία του κλάδου και το ΚΚΕ, η παραμικρή παρέκκλιση από τους προβλεπόμενους κανόνες ασφάλειας, που είναι υποχρεωμένη να τηρεί η εργοδοσία, μπορεί να στοιχίσει ανθρώπινες ζωές.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων, με ανακοίνωσή της, βάζει μπροστά στις ευθύνες τους την κυβέρνηση και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και καλεί τους εργάτες να πάρουν στα δικά τους χέρια την υπόθεση υπεράσπισης της ζωής και της ακεραιότητάς τους.


ΣΕΛ.  13

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝ ΤΣΕΧΙΑΣ
Πολύμορφος αγώνας ενάντια στον αντικομμουνισμό

Η αναγκαιότητα καταδίκης των φαινομένων του αντικομμουνισμού αναδείχτηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κάμπινγκ της ΚΝΕ στο Αχλάδι, με τη συμμετοχή της αντιπροσωπείας της ΚΕΝ Τσεχίας. Εκτός από τις ομιλίες του Προέδρου της ΚΕΝ Τσεχίας, Μίλαν Κράιτσκα και του εκπροσώπου της ΚΝΕ, παρουσιάστηκαν βίντεο από τις δραστηριότητες της ΚΕΝ στην Τσεχία και επίσης αποσπάσματα από εκπομπές που αναπαρήγαν την αντικομμουνιστική προπαγάνδα, ενδεικτικά του κλίματος που έχει επιβληθεί. Η αλληλεγγύη προς την ΚΕΝ Τσεχίας θα εκφραστεί με κάθε δυνατό τρόπο.


ΣΕΛ.  2


ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Κινητοποιήσεις αύριο και μεθαύριο

Αύριο Πέμπτη στις 11 π.μ. στάση εργασιών και συγκέντρωση στις 12 στον Ηλεκτρικό σταθμό Πειραιά. Την Παρασκευή 8 Αυγούστου, παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης.


ΣΕΛ.  12
ΚΚΕ ΓΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
Να σταματήσει η ταλαιπωρία των λαϊκών στρωμάτων

Να δοθεί άμεσα παράταση, να καταργηθεί κάθε είδους τέλος για τους μικρούς ιδιοκτήτες, να γίνει αποκλειστική υπόθεση του Δημοσίου.


ΣΕΛ.  9
ΨΗΦΙΑΚΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ
Τίποτα για το δικαίωμα στην ενημέρωση

Κανένα όφελος για το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση, καθώς το πέρασμα στην «ψηφιακή εποχή» γίνεται με τους όρους που επιθυμούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι οποίοι ελέγχουν τα ΜΜΕ, και με τους κανόνες της ΕΕ.


ΣΕΛ.  7
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σοβαρότατες καταγγελίες για τον ΟΕΚ

Σοβαρότατες καταγγελίες για το ρόλο και τον τρόπο λειτουργίας του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.


ΣΕΛ.  10

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ